Σε κατάσταση συναγερμού η Γαλλία: Στα… όπλα 45.000 αστυνομικοί και χωροφύλακες για το δύσκολο βράδυ

Σε κατάσταση συναγερμού η Γαλλία: Στα… όπλα 45.000 αστυνομικοί και χωροφύλακες για το δύσκολο βράδυ

Για ακόμα μία νύχτα ο κόσμος βγαίνει και διαδηλώνει, ενώ ένας νεαρός έχασε τη ζωή του πηδώντας από ταράτσα

Σε κατάσταση... συναγερμού βρίσκεται και απόψε η Γαλλία, καθώς για ένα ακόμα βράδυ αναμένονται βίαιες διαδηλώσεις.

Συνολικά 45.000 αστυνομικοί και χωροφύλακες θα αναπτυχθούν σε όλη τη χώρα σήμερα το βράδυ, Παρασκευής προς Σάββατο, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Ζεράλ Νταρμανέν στο τηλεοπτικό δίκτυο TF1 καθώς η χώρα προετοιμάζεται για περισσότερα βίαια επεισόδια στους δρόμους μετά τον θάνατο ενός 17χρονου από πυρά αστυνομικού αστυνομικού την Τρίτη.

Νωρίτερα, ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν έκανε γνωστό, ότι κατεβάζει τεθωρακισμένα στους δρόμους.

Εκατοντάδες είναι οι τραυματίες όπως και οι συλλήψεις, την ώρα που η κυβέρνηση του Εμανουέλ Μακρόν αναζητά τρόπους αποκλιμάκωσης της έντασης. Μεταξύ αυτών, η διακοπή κυκλοφορίας των Μέσων Μεταφοράς μετά τις 21:00.

Νεκρός μεταξύ των διαδηλωτών

Στο μεταξύ, υπήρξε δραματική τροπή με τον εισαγγελέα της Ρουέν να ανακοινώνει τον πρώτο νεκρό μεταξύ των διαδηλωτών.

Συγκεκριμένα, ένας νεαρός έχασε τη ζωή του χτες το βραδυ μετα απο πτώση 5 μέτρων απο οροφή σουπερμαρκετ σε προάστιο της πόλης Ρουέν. Είναι ο πρώτος νεκρός των ταραχών μετα το θάνατο του Ναέλ. Αρχικά κυκλοφόρησε ότι το παιδί ήταν 19 χρονών και αργότερα κάποια γαλλικά ΜΜΕ πώς ήταν 21 ετών, όμως η ουσία είναι ότι ακόμα ένα νέος άνθρωπος έχασε τη ζωή του και υπάρχουν φόβοι ότι μπορεί να υπάρξουν και άλλα θύματα.

Αύριο η κηδεία του 17χρονου

Εξάλλου, η κηδεία του Ναέλ έχει προγραμματιστεί για αύριο Σάββατο, δήλωσε σήμερα ο Πατρίκ Ζαρί, δήμαρχος της Ναντέρ, από όπου καταγόταν ο 17χρονος. «Πρέπει να συνεχίσουμε να περιβάλλουμε αυτή την οικογένεια, αυτή τη μητέρα που θα θάψει το παιδί της αύριο», είπε ο Ζαρί.