Πώς ο εθισμός στην πορνογραφία οδηγεί τους άνδρες σε διατροφικά προβλήματα

Πώς ο εθισμός στην πορνογραφία οδηγεί τους άνδρες σε διατροφικά προβλήματα

Αποκαλυπτική η έρευνα που έγινε σε άτομα με διαφορετικές σεξουαλικές προτιμήσεις

Μια νέα μελέτη που ήρθε στην επιφάνεια και αφορά άνδρες που είναι εθισμένοι στην πορνογραφία είναι πιο πιθανό να εμφανίσουν συμπτώματα διατροφικών διαταραχών.

Σχεδόν 1.000 άνδρες κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις σχετικά με τη χρήση πορνογραφίας και αν έτρωγαν ευκαιριακά ή έπαιρναν κάποιου είδους καθαρτικά για να ελέγξουν το βάρος τους.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι υπάρχει σύνδεση με όσους ένιωθαν ότι το πορνό ήταν απαραίτητο για τη ζωή και τα διατροφικά προβλήματα.

Πιστεύεται ότι το πορνό κάνει τους ανθρώπους πιο ανασφαλείς στο σώμα τους, καθώς συγκρίνουν τον εαυτό τους με την άρτια ως συνήθως σωματική διάπλαση που εμφανίζεται στην οθόνη, οδηγώντας σε περιοριστικές διατροφικές πρακτικές.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Χάιφα και το Max Stern Yezreel Valley College στο Ισραήλ διεξήγαγαν τη μελέτη.

Περίπου 705 Ισραηλινοί άνδρες ηλικίας 18-68 ετών συμμετείχαν στη έρευνα και ο μέσος ο όρος ηλικίας ήταν 32 ετών. Οι περισσότεροι συμμετέχοντες (68%) ήταν ετεροφυλόφιλοι, αλλά περίπου το ένα τρίτο ανήκε σε σεξουαλική μειονότητα.

Οι συμμετέχοντες αξιολογήθηκαν και φάνηκε ότι ο εθισμός στην πορνογραφία επηρεάζει αρνητικά διάφορες πτυχές της λειτουργίας και της ευημερίας ενός ατόμου, όπως τα προβλήματα σεξουαλικής λειτουργίας, η υπερσεξουαλικότητα και η ψυχική υγεία., όπως τονίστηκε στο περιοδικό Body Image.

Περίπου 3%-6% του ενήλικου πληθυσμού των ΗΠΑ είναι εθισμένος στην πορνογραφία. Το 65% των νεαρών ανδρών και το 18% των νεαρών γυναικών δήλωσαν ότι παρακολουθούν πορνογραφία τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.