Φονικό τροχαίο στο Βουκουρέστι: Ο οδηγός, το GPS και οι ευθύνες για το δυστύχημα

Φονικό τροχαίο στο Βουκουρέστι: Ο οδηγός, το GPS και οι ευθύνες για το δυστύχημα

Θρήνος για τον νεκρό Έλληνα επιβάτη, αγωνία για τους σοβαρά τραυματίες - Διασωληνωμένη νοσηλεύεται μια γυναίκα - Επιστρέφουν σήμερα στην Αθήνα οι επιβάτες του πούλμαν

«Φως» στα αίτια του τραγικού δυστυχήματος με το ελληνικό λεωφορείο στο Βουκουρέστι επιχειρούν να ρίξουν οι ρουμανικές αρχές.

Από το δυστύχημα έχασε τη ζωή του ένας άνδρας ηλικίας περίπου 50 ετών -τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν ανακοινωθεί- και μια 30χρονη γυναίκα νοσηλεύεται διασωληνωμένη, ενώ έχουν τραυματιστεί άλλοι 23 επιβάτες του λεωφορείου.

Αργά το βράδυ της Παρασκευής, ελληνικές διπλωματικές πηγές ανέφεραν σχετικά με το τραγικό δυστύχημα του ελληνικού τουριστικού λεωφορείου στο Βουκουρέστι, ότι η Πρεσβεία της Ελλάδας, είναι σε επαφή με τους συγγενείς των επιβαινόντων και των τραυματιών και πλέον δεν υπάρχουν εκκρεμή αιτήματα ενημέρωσης.

Από τους 23 τραυματίες, οι 16 παραμένουν στο νοσοκομείο, ενώ μία εξ αυτών έχει πέσει σε κώμα.

Στο νοσοκομείο παραμένουν και δύο έφηβοι, οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους, αλλά συνοδεύουν τον τραυματισμένο πατέρα τους.

Ο οδηγός, αλλοδαπός υπήκοος, έκανε αλκοτέστ και το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό. Ωστόσο λίγη ώρα μετά το ατύχημα φέρεται να είπε στους αστυνομικούς που έσπευσαν στο σημείο ότι κατευθυνόταν προς το Παλάτι του Κοινοβουλίου και το Google Maps πρότεινε τη διαδρομή μέσω του υπόγειου περάσματος Unirii.

Οι πληροφορίες για τα αίτια του δυστυχήματος που μετέτρεψε σε τραγωδία το ταξίδι 47 Ελλήνων παραμένουν συγκεχυμένες.

Αρχικά, αναφέρθηκε ότι ενδεχομένως να προκλήθηκε σύγχυση λόγω του συστήματος GPS και ο οδηγός του λεωφορείου να ακολούθησε λάθος διαδρομή, επιλέγοντας δρόμο από τον οποίο δεν παίρνουν λεωφορεία.

Οι περισσότεροι από τους επιβάτες του πούλμαν θα αναχωρήσουν σήμερα από το Βουκουρέστι για την Αθήνα, δήλωσε η πρέσβης της Ελλάδας στο Βουκουρέστι, Σοφία Γραμματά, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με την κ. Γραμματά αυτή τη στιγμή 14 άνθρωποι είναι σε νοσοκομεία, ενώ οι υπόλοιποι βρίσκονται σε ξενοδοχεία.

Όσοι είναι καλά στην υγεία τους θα αναχωρήσουν σύντομα αεροπορικώς, είπε και πρόσθεσε ότι η πτήση από Βουκουρέστι προς Αθήνα θα ξεκινήσει γύρω στις 10 το πρωί.