Τροχαίο δυστύχημα με ελληνικό λεωφορείο στο Βουκουρέστι – Ένας νεκρός και πολλοί τραυματίες

Τροχαίο δυστύχημα με ελληνικό λεωφορείο στο Βουκουρέστι – Ένας νεκρός και πολλοί τραυματίες

Στο νοσοκομείο διακομίστηκαν 24 άτομα εκ των οποίων τέσσερα τραυματίστηκαν σοβαρά - Δείτε βίντεο

Ένα άτομο έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα με τουριστικό λεωφορείο που μετέφερε Έλληνες στο Βουκουρέστι, σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής.

Σύμφωνα με το Euronews της Ρουμανίας, συνολικά 24 άτομα μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία της πόλης, εκ των οποίων τα τρία σε σοβαρή κατάσταση. Σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, όσοι δεν τραυματίστηκαν σοβαρά, μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχείο από την τοπική Αστυνομία. Σύμφωνα με την Αστυνομία, για το δυστύχημα ενημερώθηκε η Ελληνική πρεσβεία, προκειμένου να θέσει στη διάθεση των Ρουμανικών Αρχών διερμηνείς.

Σύμφωνα με το τουριστικό γραφείο που διοργάνωσε την εκδρομή, το λεωφορείο ξεκίνησε από τον Βόλο, έκανε στάση στη Λάρισα και στη Θεσσαλονίκη για να πάρει κόσμο και έπειτα συνέχισε για τον προορισμό του στο Βουκουρέστι. Το λεωφορείο προσέκρουσε σε μεταλική αψίδα, η οποία προειδοποιούσε τους οδηγούς σχετικά με το όριο ύψους των οχημάτων. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, να κολλήσει στην μπάρα, η οποία συνέθλιψε την οροφή. Μετά την πρόσκρουση, η οποία φαίνεται λόγω της ταχύτητας να ήταν σφοδρή, τα παράθυρα του πούλμαν έσπασαν.

Το Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του για το δυστύχημα αναφέρει, ότι «κλιμάκιο της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Βουκουρέστι έσπευσε αμέσως στο σημείο του συμβάντος και στη συνέχεια στα νοσοκομεία όπου νοσηλεύονται οι Έλληνες πολίτες. Επίσης, στελέχη της Πρεσβείας παραμένουν στα νοσοκομεία, για να προσφέρουν κάθε δυνατή συνδρομή στους τραυματίες». Εκφράζει δε τα βαθύτατα συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του θανόντος και εύχεται ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.

Το υπουργείο Εξωτερικών βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με την πρεσβεία της Ελλάδας στο Βουκουρέστι και παρακολουθεί την κατάσταση, ενώ για οποιαδήποτε σχετική πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τα τηλέφωνα 210 368 1730 και 210 368 1350.