Μάθετε πού παρουσιάστηκε αυτό το πιάτο για πρώτη φορά
Η δημοφιλής «σαλάτα του Καίσαρα» δεν έχει απολύτως καμία σχέση με τον Ιούλιο Καίσαρα. Αλλά πήρε το όνομά της από έναν άλλον...Καίσαρα.
Πρόκειται για τον σεφ Caesar Cardini, ο οποίος επινόησε την διάσημη σαλάτα του το 1924 στην Τιχουάνα του Μεξικού. Ο Cardini μαζί με τα 7 αδέρφια του μετανάστευσε στις ΗΠΑ από την Ιταλία στις αρχές του 1910 και έφτιαξε ένα εστιατόριο στο Σακραμέντο. Λόγω της ποτοαπαγόρευσης, όμως, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη χώρα και να εγκατασταθεί στο Μεξικό.
Σύμφωνα με τον μύθο, υπήρξε μια μέρα που το εστιατόριο είχε γεμίσει τόσο πολύ που τελείωναν τα υλικά: Τότε ο σεφ Cardini επινόησε ένα πιάτο στο οποίο θα χρησιμοποιούσε μαρουλόφυλλα, κρόκο αυγών και διάφορα υπολείμματα φαγητού. Αυτός ο συνδυασμός έβγαλε τελικά ένα πραγματικά νόστιμο πιάτο.
Άρχισε μάλιστα να αποκτά φήμη, κάτι στο οποίο βοήθησαν και οι σταρ του Χόλιγουντ που πήγαιναν στο Μεξικό (προφανώς, λόγω της ποτοαπαγόρευσης).
Στην πορεία των χρόνων, ο Cardini βελτίωσε τη συνταγή του. Η αυθεντική σαλάτα του Καίσαρα περιείχε: βραστά αυγά, μαρούλι, σκόρδο, παρμεζάνα, κρουτόν, αντζούγιες, σος Worcestershire και ελαιόλαδο.
Το 1948 η οικογένεια Cardini επέλεξε να επιστρέψει στην Αμερική και να εγκατασταθεί στο Λος Άντζελες.