Τα ανατριχιαστικά λόγια του 18χρονου δράστη προτού σκορπίσει τον θάνατο
Ένας μικρός μαθητής, ο οποίος επιβίωσε από το μακελειό στο δημοτικό σχολείο στο Τέξας, περιγράφει τις σοκαριστικές στιγμές που ο ένοπλος Σαλβαδόρ Ράμος μπήκε μέσα στην τάξη του και απευθύνθηκε στους μικρούς μαθητές.
«Μπήκε μέσα και είπε: Ώρα να πεθάνετε», είπε το αγόρι που πήγαινε στο Robb Elementary School.
«Όταν άκουσα τους πυροβολισμούς, είπα στον φίλο μου να κρυφτούμε κάτω από κάτι ώστε να μη μας βρει», ανέφερε το αγόρι, το οποίο δεν κατονομάζεται, στο τοπικό δίκτυο KENS 5. «Κρυβόμουν πολύ. Και έλεγα στον φίλο μου να μη μιλάει γιατί θα μας ακούσει».
Το μικρό αγόρι και άλλοι τέσσερις κρύφτηκαν πίσω από ένα τραπέζι καλυμμένο με ύφασμα, ενώ ο 18χρονος Ράμος άνοιξε πυρ μέσα στην τάξη, σκοτώνοντας 19 μαθητές και δύο δασκάλες. 17 ακόμη τραυματίστηκαν.
Οι αρχές λένε πως ακόμη δεν είναι σαφές γιατί το σχολείο μπήκε στο στόχαστρό του. Δεν είχε ιστορικό βίας ή κάποια γνωστή ψυχική ασθένεια.
Της δολοφονικής μανίας του είχε προηγηθεί ένας καβγάς με τη γιαγιά του σχετικά με το ποιος θα πληρώσει τον λογαριασμό του τηλεφώνου, σύμφωνα με αποκαλύψεις αξιωματούχων των δυνάμεων ασφαλείας στο CBS News. Ωστόσο σημείωσαν πως οι πληροφορίες είναι ακόμη αρχικές και δεν υπάρχει βεβαιότητα για το τι μπορεί να αποτέλεσε την αφορμή για τη σφαγή.
Ο μικρός μαθητής υποστηρίζει ότι ο μακελάρης εισέβαλε στην τάξη του μετά από πυροβολισμούς σε μια άλλη πόρτα στο σχολείο.
«Πυροβόλησε τη διπλανή πόρτα. Έχουμε πόρτα στη μέση. Την άνοιξε», είπε, προσθέτοντας ότι ο Ράμος δήλωσε στα παιδιά ότι πρόκειται να πεθάνουν.
«Όταν έφτασε η αστυνομία, ο αστυνομικός είπε: Φωνάξτε αν χρειάζεστε βοήθεια. Και ένα άτομο στην τάξη είπε: βοήθεια. Ο τύπος άκουσε και ήρθε μέσα και την πυροβόλησε. Οι αστυνομικοί μπήκαν σε αυτή την τάξη. Ο τύπος πυροβόλησε τον αστυνομικός και οι αστυνομικοί άρχισαν να πυροβολούν», σύμφωνα με το παιδί.
Πρόσθεσε πως παρέμειναν κρυμμένοι μέχρι που οι πυροβολισμοί σταμάτησαν.
Το αγόρι υποστήριξε ακόμη πως οι δύο νεκρές δασκάλες, η 46χρονη Ίρμα Γκαρσία και η 44χρονη Εύα Μιρέλες θυσιάστηκαν για να προστατεύσουν τους μαθητές. «Ήταν καλές δασκάλες. Πήγαν μπροστά για να βοηθήσουν. Για να τους σώσουν».