Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέος γύρος ειρηνευτικών συνομιλιών Μόσχας και Κιέβρου στις 10.30 – «Παράθυρο» για συνάντηση Πούτιν- Ζελένσκι

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέος γύρος ειρηνευτικών συνομιλιών Μόσχας και Κιέβρου στις 10.30 – «Παράθυρο» για συνάντηση Πούτιν- Ζελένσκι

Οι σειρήνες ήχησαν πάλι τη νύχτα σε Λβιβ και Χάρκοβο

Ο νέος γύρος συνομιλιών μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης, θα ξεκινήσει στις 10:30 ώρα Κιέβου (και Ελλάδας), δήλωσε σήμερα το πρωί ο Αντόν Γκερασένκο σύμβουλος του Ουκρανού υπουργού Εσωτερικών.

Την επανέναρξη των συνομιλιών, είχαν επιβεβαιώσει νωρίτερα χθες, τόσο ο Μιχαΐλο Ποντολιάκ, διαπραγματευτής και σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου όσο και ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Πάλι. Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται ασταμάτητα με τη μορφή βιντεοδιασκέψεων. Οι ομάδες εργασίας λειτουργούν συνεχώς. Ένας μεγάλος αριθμός ζητημάτων απαιτεί συνεχή προσοχή. Τη Δευτέρα, 14 Μαρτίου, θα πραγματοποιηθεί μια σύνοδος διαπραγματεύσεων για να συνοψιστούν τα προκαταρκτικά αποτελέσματα…» ανέφερε ο Ποντολιάκ σε ανάρτηση στο Twitter την Κυριακή.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε νέο μήνυμά του ανέφερε ότι έδωσε εντολή στους διαπραγματευτές να «κάνουν τα πάντα» προκειμένου να κλειστεί «συνάντηση» του ιδίου με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Οι σειρήνες ήχησαν πάλι τη νύχτα σε Λβιβ και Χάρκοβο. Η ρωσική επίθεση εναντίον στρατοπέδου εκπαίδευσης κοντά στην πόλη Λβιβ (δυτικά) χθες είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 35 άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 134, σύμφωνα με το Κίεβο.

Η Μόσχα, από την πλευρά της, έκανε λόγο για κάπου 180 νεκρούς.