Υπό πολιορκία η Οδησσός - Ισοπεδωμένες πόλεις Χάρκοβο και Μαριούπολη - Φόβοι για εισβολή και από την Λευκορωσία
Η πιο κρίσιμη νύχτα είναι ίσως η αποψινή για το Κίεβο, καθώς η πρωτεύουσα της Ουκρανίας είναι σχεδόν περικυκλωμένη από τις ρωσικές δυνάμεις.
Όπως μεταδίδουν διεθνή πρακτορεία ειδήσεων, το τεράστιο ρωσικό στρατιωτικό κονβόι μήκους περίπου 60 χλμ. που κινούταν αργά τις τελευταίες ημέρες προς το Κίεβο, έχει πλέον διασπαστεί και διαμοιραστεί σε θέσεις μάχης στα περίχωρα της ουκρανικής κυβέρνησης. Σειρήνες ηχούν και στην Οδησσό, καθώς η πόλη λιμάνι στο νότο της Ουκρανίας έχει περικυκλωθεί σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης από τρεις πλευρές. Σύμφωνα με τον ίδιο, η επίθεση των ρωσικών δυνάμεων θεωρείται πλέον θέμα ωρών.
Τραγική είναι η κατάσταση σε Χάρκοβο και Μαριούπολη, ανατολικά και νοτιοανατολικά του Κιέβου αντίστοιχα, οι οποίες έχουν υποστεί τεράστια καταστροφή από τους συνεχείς βομβαρδισμούς, με εκατοντάδες χιλιάδες κατοίκους να είναι εγκλωβισμένοι σε καταφύγια, χωρίς ηλεκτρικό, νερό και θέρμανση. Λόγω των ρωσικών βομβαρδισμών διακόπηκε και η προσπάθεια απομάκρυνσης των αμάχων από την πόλη Ιζιούμ της ανατολικής Ουκρανίας μέσω του «ανθρωπιστικού διαδρόμου», ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της περιοχής. «Το Ιζιούμ παραμένει χωρίς ηλεκτρικό, θέρμανση, νερό και τηλεφωνική σύνδεση», ανέφερε ο Όλεχ Σινεγκούμποφ.
Σειρήνες όμως ήχησαν και στην πόλη Λβιβ στην δυτική Ουκρανία, για πρώτη φορά από την έναρξη της ρωσικής εισβολής. Το Κίεβο υποστηρίζει, ότι επίκειται εισβολή από τις λευκορωσικές δυνάμεις, καταγγέλλοντας προβοκάτσια από τη Ρωσία για να εμπλακεί στον πόλεμο η Λευκορωσία. Συγκεκριμένα, οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας υποστηρίζουν, ότι ρωσικά αεροσκάφη απογειώθηκαν από το αεροδρόμιο Ντουμπρόβιτσα στη Λευκορωσία, εισήλθαν στον ουκρανικό εναέριο χώρο και κατόπιν επέστρεψαν στη Λευκορωσία, όπου έπληξαν τον οικισμό Κοπάνι.
Το κρατικό κέντρο στρατηγικών επικοινωνιών της Ουκρανίας δήλωσε νωρίτερα ότι «σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία, τα λευκορωσικά στρατεύματα ενδέχεται να εισβάλουν στις 11 Μαρτίου στις 21:00 (8 η ώρα Ελλάδος)». Ο κορυφαίος αξιωματούχος του τομέα ασφαλείας της Ουκρανίας, Ολέξι Ντανίλοφ, δήλωσε ότι η Ουκρανία ήταν προσεκτική στην αντιμετώπιση της Λευκορωσίας, παρά το γεγονός ότι η χώρα αυτή χρησιμοποιείται ως βάση για την απογείωση των ρωσικών αεροπλάνων, που επιτίθενται στο ουκρανικό έδαφος. «Εάν ένας στρατιώτης περάσει τα σύνορά μας, θα αντεπιτεθούμε», προειδοποίησε.