Η 43χρονη ανέφερε ότι το avatar της δέχθηκε επίθεση από 3-4 ανδρικά avatars καταγγέλλοντας το περιβάλλον που έχει δημιουργήσει η Meta
Μια γυναίκα μίλησε δημόσια για τον «σουρεαλιστικό εφιάλτη» που έζησε, όταν έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού στην εικονική πραγματικότητα, καθώς το βίωσε σαν πραγματικό γεγονός, εξαιτίας των προηγμένων τεχνολογιών που χρησιμοποιεί η προσομοίωση.
Η Νίνα Τζέιν Πατέλ, ψυχοθεραπεύτρια που διεξάγει έρευνα για το metaverse, δήλωσε ότι σοκαρίστηκε όταν τρία με τέσσερα avatars της επιτέθηκαν στο metaverse. «Πρόσφατα μοιράστηκα την εμπειρία μου στα Venues του Facebook/Meta», ανέφερε η Πατέλ, η οποία βρισκόταν στο metaverse του Facebook, όταν συνέβη το περιστατικό, σύμφωνα με την Independent.
«Μέσα σε 60 δευτερόλεπτα από την είσοδό μου στον εικονικό κόσμο, δέχτηκα λεκτική και σωματική επίθεση από τρία ή τέσσερα ανδρικά avatar, με ανδρικές φωνές. Ουσιαστικά, βίασαν ομαδικά το avatar μου, τράβηξαν φωτογραφίες και καθώς προσπαθούσα να ξεφύγω, μου φώναζαν “μην προσποιείσαι ότι δεν σου αρέσει”» ανέφερε. Η 43χρονη μητέρα είπε, ότι ήταν μια φρικτή εμπειρία, που συνέβη πολύ γρήγορα, πριν καν προλάβει να σκεφτεί να χρησιμοποιήσει κάποιο εργαλείο ασφαλείας, καθώς, όπως είπε χαρακτηριστικά, «πάγωσε».
Η Πατέλ, η οποία ζει στο Λονδίνο, είπε ότι η φυσιολογική και η ψυχολογική της αντίδραση ήταν παρόμοια με αυτή που θα είχε και στην πραγματική ζωή. «Η εικονική πραγματικότητα έχει ουσιαστικά σχεδιαστεί έτσι, ώστε το μυαλό και το σώμα να μην μπορούν να διαφοροποιήσουν τις εικονικές/ψηφιακές εμπειρίες από τις πραγματικές», εξήγησε η Πατέλ. Πρόσθεσε όμως, ότι είναι μια «αποφασισμένη γυναίκα» και δεν σκοπεύει να «αποθαρρυνθεί από τρία ή τέσσερα avatar που προσπαθούν να την τρομάξουν ή να την εκφοβίσουν.
Εκπρόσωπος της Meta δήλωσε, ότι λυπάται για ό,τι συνέβη και ότι θα ήθελε όλοι να έχουν μια θετική εμπειρία στους χώρους του Horizon Venues και να έχουν πρόσβαση στα εργαλεία ασφαλείας. «Τα Horizon Venues πρέπει να είναι ασφαλή και δεσμευόμαστε ότι έτσι θα τα αναπτύξουμε. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε βελτιώσεις, καθώς μαθαίνουμε περισσότερα για τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι αλληλεπιδρούν σε αυτούς τους χώρους, ειδικά όταν πρόκειται να τους βοηθήσουμε να αναφέρουν προβλήματα εύκολα και αξιόπιστα».