Το Carversteak μέσα στο καζίνο Resorts World Las Vegas
Και όμως, στις ΗΠΑ υπάρχει ένα steakhouse [ελληνιστί «μπριζολάδικο»], που προσφέρει ένα (αρκετά τσιμπημένο, είναι η αλήθεια) μενού το οποίο περιλαμβάνει μέχρι και… ένα ρολόι Rolex που το παίρνετε μαζί σας φεύγοντας.
Ο αμερικανός επιχειρηματίας Σον Κρίστι αποφάσισε να ανοίξει το εστιατόριο Carversteak στο Λας Βέγκας, μέσα στο καζίνο Resorts World Las Vegas, βρίσκοντας έναν ευφάνταστο τρόπο να προσελκύσει τους πελάτες του με τα πιο… χοντρά πορτοφόλια.
Όσοι λοιπόν το… σηκώνουν οικονομικά, μπορούν να παραγγείλουν ένα ειδικό μενού κοκτέιλ αξίας 40.000 δολαρίων (περίπου 35.000 ευρώ), που θα περιλαμβάνει, μεταξύ πολλών άλλων, μία φιάλη της σπάνιας τεκίλας Clase Azul Ultra, ένα μάθημα κοκτέιλ από έναν διάσημο mixologist και ένα Rolex GMT-Master II «Batman».
«Θα χάσουμε χρήματα με αυτό», παραδέχθηκε ο Κρίστι, υποστηρίζοντας πάντως ότι αυτή την πρωτοβουλία «είναι ένας τρόπος για να γυρίσει κάποιος στο σπίτι με ένα κομμάτι του Carversteak, μια ιστορία, μια εμπειρία από το Λας Βέγκας που είναι πάντα μεγαλύτερο, πιο τολμηρό, πιο φωτεινό» και επισημαίνοντας ότι «τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από τα μενού, θα πάνε όλα σε φιλανθρωπικό σκοπό. Αυτό είναι το πιο σημαντικό από όλα».
Δεν είναι το πρώτο steakhouse που παίρνει μια τέτοια περίεργη, αν και εν μέρει δικαιολογημένη, πρωτοβουλία στην εποχή της πανδημίας.
Προ μερικών μηνών, ένα εστιατόριο του Μπρούκλιν πρόσφερε δείπνο δίπλα στην Όντρεϊ Χέπμπορν, τον Τζίμι Φάλον και τον Τζον Χαμ.
Όλοι αυτοί – βασικά, τα κέρινα ομοιώματά τους - είναι μεταξύ των διασημοτήτων που γέμισε τα κενά καθίσματα του θρυλικού μπριζολάδικου Peter Luger Steakhouse όταν εκείνο άνοιξε τον εσωτερικό του χώρο ξανά για το κοινό.
Το εστιατόριο, το οποίο άνοιξε με 35% πληρότητα σύμφωνα με το κυβερνητικό διάταγμα του δημάρχου Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο, συνεργάστηκε με το μουσείο Μαντάμ Τισό της Νέας Υόρκης για να κάνει την επαναλειτουργία ασφαλέστερη και πιο συναρπαστική, οπότε «προσέλαβε» μερικά γνωστά πρόσωπα που βοηθούν το εστιατόριο να επιβάλει καλύτερα τα πρωτόκολλα ασφάλειας για τον κορονοϊό.
«Η βιομηχανία εστιατορίων είναι ζωτικής σημασίας για την οικονομία της Νέας Υόρκης και έχει πληγεί ιδιαίτερα σκληρά αυτό το παρελθόν έτος», δήλωσε ο Ντάνιελ Τούρτελ, αντιπρόεδρος του εστιατορίου. «Σκεφτήκαμε ότι αυτός θα ήταν ένας διασκεδαστικός, ασφαλής τρόπος για να γεμίσουμε μερικά από τα καθίσματα που πρέπει να παραμείνουν κενά καθώς συνεχίζουμε να καταπολεμούμε την πανδημία. Ήταν υπέροχη η συνεργασία με την ομάδα του Μαντάμ Τισό της Νέας Υόρκης».
Ένας από εκείνους που πρόλαβαν να το επισκεφθούν ήταν και ο ίδιος ο Φάλον, ο οποίος έσπευσε να πιάσει… κουβέντα με το ομοίωμά του: «Δεν έχεις πει τίποτα όλη τη νύχτα», είπε ο παρουσιαστής στον εαυτό του και μετά δοκίμασε μια από τις λαχταριστές μπριζόλες του εστιατορίου.