«Θέλει να συνεχίσει τη ζωή της, αλλά για να τη συνεχίσει πρέπει να ανατραπεί αυτή η καταδίκη»
Στο Ανώτατο Δικαστήριο προσφεύγει η Βρετανίδα, η οποία ισχυρίστηκε ότι υπέστη βιασμό σε συγκρότημα διαμερισμάτων στην Αγία Νάπα από ομάδα νεαρών Ισραηλινών. Η κίνηση αυτή γίνεται σε μια προσπάθεια να ανατραπεί η καταδίκη της για δημόσια βλάβη μετά από ψευδή καταγγελία.
Η έφεσή της θα εξεταστεί στο Ανώτατο Δικαστήριο στις 16 Σεπτεμβρίου, αναφέρει το BBC.
Εάν η καταδίκη δεν ανατραπεί, η νομική της ομάδα σκοπεύει να οδηγήσει την υπόθεση στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων όπως αναφέρει το sigmalive.com.
«Θέλει να συνεχίσει τη ζωή της, αλλά για να τη συνεχίσει πρέπει να ανατραπεί αυτή η καταδίκη», δήλωσε στο ίδιο μέσο ο δικηγόρος της Μάικλ Πόλακ, διευθυντής του δικηγορικού γραφείου Justice Abroad.
«Η καταδίκη θα είναι στον φάκελο της. Σημαίνει ότι κάθε φορά που υποβάλλει αίτηση για μια δουλειά θα σκέφτεται ξανά αυτό και τι της συνέβη. Είναι πολύ σημαντικό γι 'αυτήν, παρόλο που δεν είναι στη φυλακή», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Να σημειωθεί ότι η Βρετανίδα δεν θα χρειαστεί να επιστρέψει στην Κύπρο για την ακρόαση της έφεσης.
«Θα υποστηρίξουμε ότι η καταδίκη είναι επισφαλής για διάφορους λόγους και ελπίζουμε ότι το Ανώτατο Δικαστήριο θα αναιρέσει την καταδίκη», δήλωσε ο Πόλακ.
Ένα από αυτά τα επιχειρήματα θα είναι ότι ο δικαστής δεν εξέτασε αποδεικτικά στοιχεία ότι η γυναίκα υπέστη βιασμό.
Συμπλήρωσε ότι «(ο δικαστής) κάθε φορά που παρουσιάζαμε αποδείξεις ότι ο βιασμός είχε συμβεί, φώναζε στους κυπρίους δικηγόρους μας και έλεγε "δεν πρόκειται για δίκη βιασμού, δεν είναι δίκη για βιασμό". Το έκανε περίπου επτά φορές κατά τη διάρκεια της δίκης, οπότε ουσιαστικά απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο ότι ο βιασμός είχε συμβεί, πράγμα που σήμαινε ότι δεν εξέτασε σωστά όλα τα στοιχεία του αδικήματος».
Η μητέρα της γυναίκας είπε στο BBC ότι η ανατροπή της καταδίκης «θα ήταν το πρώτο βήμα για την κόρη μου να διεκδικήσει τη ζωή της. Φανταστείτε να είσαστε θύμα βιασμού και στη συνέχεια να φυλακίζεστε επειδή οι Αρχές λένε ότι είπατε ψέματα, αφού αρνήθηκαν να ακούσουν στοιχεία για το αντίθετο, και στη συνέχεια πρέπει να το ξαναζήσετε κάθε φορά που υποβάλλετε αίτηση για δουλειά. Αυτό είναι ένα τρομερό βάρος για την κόρη μου, να της συμβεί ένα τόσο φοβερό πράγμα και στη συνέχεια να κουβαλάει ισόβια το βάρος μιας καταδίκης».
Πρόσθεσε ότι «είναι δύσκολο να είμαστε αισιόδοξοι για το αποτέλεσμα της έφεσης» λόγω της εμπειρίας από τα δικαστήρια στην Κύπρο.
«Εμπόδισαν την κόρη μου να υπερασπιστεί την υπόθεση σωστά λόγω της απροθυμίας του δικαστηρίου να ακούσει στοιχεία για τα σοβαρά σεξουαλικά αδικήματα στα οποία έπεσε θύμα», είπε.
Φωτογραφία αρχείου