Τζιμ Κάρεϊ: Πώς έφτιαξε την αμύθητη περιουσία του

Τζιμ Κάρεϊ: Πώς έφτιαξε την αμύθητη περιουσία του

Κανείς δεν γελάει όταν ακούει πόσα λεφτά έχει σήμερα ο αγαπημένος κωμικός

Η ικανότητα που έχει ο Τζιμ Κάρεϊ να κάνει τον κόσμο να γελά είναι παγκοσμίως γνωστή και δεν χρειάζεται προφανώς συστάσεις.

Ο αγαπημένος κωμικός φέρνει αβίαστα το γέλιο στο κοινό, ενώ εκείνος παλεύει σταθερά εδώ και χρόνια με την κατάθλιψη.

Γι’ αυτό και το success story του είναι τόσο εντυπωσιακό, πώς φτιάχνεις δηλαδή μια υπέροχη καριέρα και μια περιουσία της τάξης των 200 εκατ. δολαρίων όσο μάχεσαι με τον ύπουλο εχθρό της χρόνιας κατάθλιψης.

Ήδη από το 2011, το Forbes αποκάλυπτε πως ήταν από τους πλέον ακριβοπληρωμένους ηθοποιούς του Χόλιγουντ.

Από το τίποτα στα ύψη

Ο Τζιμ Κάρεϊ μεγάλωσε με λίγα και βρήκε στην υποκριτική και την κωμωδία όχι μόνο έναν τρόπο για να βγάζει τα προς το ζην, αλλά και έναν σκοπό στη ζωή, ένα αποκούμπι για τις δύσκολες στιγμές.

Γεννημένος στο Οντάριο του Καναδά το 1962, ο πατέρας του ήταν λογιστής και η μητέρα του νοικοκυρά. Εκείνος ανακάλυψε από νωρίς το χιούμορ και την κωμική του κλίση, κι έτσι μετακόμισε στο Λος Άντζελες για να κυνηγήσει το όνειρο.

Πριν συμβεί βέβαια αυτό, βρέθηκε στους δρόμους και εκτός σχολείου, καθώς ο πατέρας του έχασε τη δουλειά του. Η κατάσταση έγινε τόσο άσχημη που η οικογένεια ζούσε σε ένα βαν για κάποιον καιρό.

Εκείνος στράφηκε στο stand-up comedy, κάνοντας «αστεία απελπισίας» για την κατάστασή του. Και συμπλήρωνε το εισόδημά του πιάνοντας δουλειά ως επιστάτης σε ένα εργοστάσιο το 1978.

Η τύχη θα του χαμογελούσε την επόμενη χρονιά, όταν τον προσέλαβαν να κάνει τα αστεία του πριν εμφανιστεί στη σκηνή ένα γνωστό κωμικό δίδυμο της Αμερικής.

Εκεί θα τον ανακάλυπτε ένας ατζέντης και θα του έδινε τα πρώτα του μικρορολάκια στην τηλεόραση, σε σειρές και τηλεταινίες.

Το 1984 ήρθε και το κινηματογραφικό του ντεμπούτο, αν και πραγματική επιτυχία θα γνώριζε 10 χρόνια αργότερα, όταν έκανε τον ανεκδιήγητο ντετέκτιβ μικρών ζώων. Το «Ace Ventura: Pet Detective» τον έκανε αστέρι σε μια μέρα.

Μέσα σε μια πενταετία, θα είχε στο ενεργητικό του μερικές από τις καλύτερες δουλειές του, όπως οι ταινίες «Η Μάσκα» (1994), «Ηλίθιος και Πανηλίθιος» (1994), «Ace Ventura: When Nature Calls» (1995), «Batman Forever (1995)» κ.ά.

Το 1998, με το υπέροχο «The Truman Show», απέσπασε και το πρώτο του μεγάλο βραβείο (Χρυσή Σφαίρα). Πλέον έβγαζε 20 εκατ. δολάρια την ταινία και μπήκε στη λίστα με τα χρυσά συμβόλαια του Χόλιγουντ.

Μόνο που η υποκριτική του καριέρα και οι απαιτήσεις της διεκδίκησαν βαρύ φόρο στην ψυχική του υγεία. Χαρακτηριστική στιγμή όταν έπαιξε τον Άντι Κάουφμαν στο «Man on the Moon» (1999), νιώθοντας όλη τη θλίψη και τη μιζέρια που είχε βιώσει ο θρυλικός κωμικός.

Όλα αυτά τα χρόνια πάλευε με τη χρόνια κατάθλιψη, η οποία στιγμάτισε επίσης πολύ την προσωπική του ζωή.

Εκείνος έφτασε όμως πολύ μακριά και κατάφερε να φτιάξει και μια ζηλευτή περιουσία στην πορεία…