Δεν υπάρχουν αναφορές για νεκρούς ή τραυματίες
Μια έκρηξη τα αίτια της οποίας ακόμη είναι άγνωστα, σημειώθηκε σε ένα ισραηλινό φορτηγό πλοίο, το οποίο κατά τα φαινόμενα κατευθυνόταν από τη Σαουδική Αραβία στη Σιγκαπούρη. Το περιστατικό συνέβη στον Κόλπο του Ομάν, όπως ανέφεραν σήμερα (26/02) εταιρείες που παρακολουθούν τις θαλάσσιες μεταφορές.
Δεν υπάρχουν νεκροί ή τραυματίες από την έκρηξη.
Το «MV Helios Ray», το οποίο μετέφερε οχήματα, «επλήγη από μια έκρηξη στον Κόλπο του Ομάν», ανέφερε η Dryad Global, μια εταιρεία που ειδικεύεται στην ασφάλεια των θαλάσσιων μεταφορών.
Όπως μεταφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το πλοίο έκανε το δρομολόγιο από το Νταμάν της ανατολικής Σαουδικής Αραβίας με προορισμό τη Σιγκαπούρη όταν σημειώθηκε η έκρηξη, ενώ έπλεε στα βορειοδυτικά του Ομάν. Είναι ιδιοκτησίας της ισραηλινής εταιρείας HELIOS Ltd, η οποία εδρεύει στη Νήσο του Μαν.
Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί μεταξύ των μελών του πληρώματος και το πλοίο φαίνεται ότι επέστρεψε στο λιμάνι από το οποίο είχε αποπλεύσει, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Η Υπηρεσία Θαλάσσιων Εμπορικών Επιχειρήσεων του Ηνωμένου Βασιλείου (UKMTO) έκανε επίσης λόγο για μια «έκρηξη», χωρίς να κατονομάσει το πλοίο, διευκρινίζοντας μόνο ότι το πλήρωμα είναι «ασφαλές» και ότι «είναι σε εξέλιξη έρευνες» για την υπόθεση.
Σύμφωνα με τον ιστότοπο Marine Traffic το πλοίο, που φέρει σημαία Μπαχαμών, είχε αποπλεύσει από την Νταμάμ την Τετάρτη και επρόκειτο να φτάσει στη Σιγκαπούρη την επόμενη εβδομάδα. Η Dryad Global άφησε να εννοηθεί ότι για την έκρηξη ενδέχεται να ευθύνεται το Ιράν, καθώς το συμβάν σημειώνεται σε μια περίοδο αυξημένης έντασης μεταξύ του Ισραήλ και της Τεχεράνης.
«Οι λεπτομέρειες του συμβάντος παραμένουν αόριστες, όμως υπάρχει μια ρεαλιστική πιθανότητα να πρόκειται για το αποτέλεσμα μιας ασύμμετρης δραστηριότητας του ιρανικού στρατού», ανέφερε.
Η ένταση κορυφώνεται μεταξύ των δύο χωρών, κυρίως λόγω της ένδειξης μιας προσέγγισης του Ιράν με τη νέα αμερικανική κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν. Και επιπροσθέτως, το Ιράν «φοβάται ολοένα και περισσότερο τη βελτίωση των σχέσεων» του Ισραήλ με τις χώρες του Κόλπου, σημειώνει η εταιρεία αναφερόμενη στις συμφωνίες εξομάλυνσης των σχέσεων που έχει υπογράψει η ισραηλινή κυβέρνηση με χώρες όπως το Μπαχρέιν και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Φωτογραφία αρχείου