Tραμπ: Ο Ερντογάν είναι σκακιστής παγκόσμιας κλάσης

Tραμπ: Ο Ερντογάν είναι σκακιστής παγκόσμιας κλάσης

«Είσαι ο μόνος που θα ακούσει. Δεν μας ακούει», αναφέρουν οι ηγέτες της ΕΕ στον Αμερικανό πρόεδρο

Μόνο τον Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται ότι ακούει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος τη Δευτέρα. Συγκεκριμένα, τόνισε ότι οι παγκόσμιοι ηγέτες έχουν ζητήσει τη βοήθειά του με τον Τούρκο Πρόεδρο επειδή εκείνος ακούει μόνο τον πλανητάρχη.

«Οι αρχηγοί των χωρών την περασμένη εβδομάδα με κάλεσαν, "θα μπορούσες να καλέσεις τον Ερντογάν;"» είπε ο Τραμπ κατά τη διάρκεια συνέντευξης του Fox News, αναφέροντας παγκόσμιους ηγέτες που δεν κατονόμασε.

Σύμφωνα με το Anadolu ο Τραμπ είπε ότι ρώτησε τους ηγέτες γιατί θα έπρεπε να είναι αυτός που θα μιλήσει στον Τούρκο πρόεδρο, λέγοντάς του: «Είσαι ο μόνος που θα ακούσει. Δεν μας ακούει».

«Είπα, "αυτό οφείλεται στις Ηνωμένες Πολιτείες;" και μου απάντησαν: «όχι, αυτό οφείλεται σε σένα. Αυτό οφείλεται στην προσωπικότητά σου. Είσαι ο μόνος που θα ακούσει». Στη συνέχεια ο Αμερικανός πρόεδρος είπε: «Δεν μου αρέσει να το λέω δημοσίως, αλλά συμβαίνει να είναι αλήθεια».

Ο Τραμπ φέρεται να είπε ότι «ασχολείται με παίκτες σκάκι παγκόσμιας κλάσης» σε αυτούς τους διαλόγους, ξεχωρίζοντας τον Ερντογάν μεταξύ των εθνικών ηγετών.