Επίθεση της τουρκικής κυβέρνησης σε δημοσιογράφο για άρθρο του για τον Πρόεδρο της χώρας
Αντιδράσεις προκαλεί στο κυβερνητικό στρατόπεδο της Τουρκίας άρθρο του γνωστού δημοσιογράφου, Ραγκίπ Ζαράκογλου, ο οποίος ταυτίζει τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τον πρώην Τούρκο Πρόεδρο, Αντνάμ Μεντερές, ο οποίος είχε απαγχονιστεί μετά το πραξικόπημα του 1960.
Όπως αναφέρει το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, το οποίο επικαλείται η ιστοσελίδα sigmalive.com, το δημοσίευμα υπό τον τίτλο «Δεν υπάρχει διαφυγή από την άτυχη μοίρα» στο οποίο τοποθετείται η φωτογραφία Ερντογάν δίπλα από Μεντερές, καταδικάζουν ο επικεφαλής του γραφείου επικοινωνίας του Τούρκου Προέδρου Φαχτετίν Αλτούν, ο εκπρόσωπος της Προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν και ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ, Ομέρ Τσελίκ.
Στο άρθρο στην ιστοσελίδα «Artı Gerçek» αναφέρεται ότι «ο ΡΤΕ (Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν) κουβαλά ένα τραύμα Μεντερές. Εν μέρει όπως ο Ντεμιρέλ. Για να μην γίνει Μεντερές, ο Ντεμιρέλ δεν έμεινε τούμπα που δεν την έκανε, δεν έμεινε συμμαχία που δεν την ίδρυσε. Συμβιβάστηκε ακόμη και με τον Ετσεβίτ, ακόμη και κυβέρνηση σχημάτισε με τον Ετσεβίτ. Τις μέρες του κορωνοϊού, όχι μόνο η Τουρκία, όλος ο κόσμος δίνει εξετάσεις. Ο ΡΤΕ και η παρέα του είναι αδύνατον να ξεφύγουν από αυτό».
Σκληρή ήταν η αντίδραση του Φαχρετίν Αλτούν, ο οποίος από τον λογαριασμό του στο Twitter αναφέρει πως «είμαστε μέχρι τέλους στο πλευρό του ηγέτη μας, του προέδρου μας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος ορθώνεται με σθένος για το έθνος του χωρίς να λυγίζει σε αυτές τις αρρωστημένες νοοτροπίες και απειλές».
Ο Ιμπραχίμ Καλίν από τον δικό του λογαριασμό στο Twitter γράφει ότι «με τη ρητορική σας του πραξικοπήματος, της χούντας και της εκτέλεσης θα κατρακυλήσετε και θα χαθείτε στο κάδο απορριμάτων. Θα συντριβείτε με το μίσος σας για τον Ερντογάν, θα πνιγείτε στη χολή σας. Αυτό το έθνος δεν θα επιτρέψει κανένα μοχθηρό σας σχέδιο. Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ να χαρίσετε αυτή την πατρίδα σε κανέναν».
Ο Ομέρ Τσελίκ γράφει επίσης στο Twitter πως «εμείς τους γνωρίζουμε καλά αυτούς. Αυτοί που αποκαλούν το αξίωμα της προεδρίας "καθεστώς του παλατιού", δεν θα καταφέρουν να αναβιώσουν το "πνεύμα του Γιασσίαντα" στο οποίο επιθυμούν να οδηγηθούν με την συζήτηση για το πολίτευμα. Ό,τι έκαναν κατά την διάρκεια της ιστορίας προσπαθούν να το κάνουν και τώρα».