Κορονοϊός: Ύποπτο κρούσμα σε στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ στη Λευκωσία

Κορονοϊός: Ύποπτο κρούσμα σε στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ στη Λευκωσία

Στρατιώτης που επέστρεψε έχοντας επισκεφτεί την Πάτρα, παρουσίασε συμπτώματα

Υπό περιορισμό τέθηκαν όλοι οι στρατιώτες που υπηρετούν στο στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ «Ηλίας Παπακυριακού» στη Λευκωσία, καθώς Κύπριος στρατιώτης ο οποίος ταξίδεψε πρόσφατα στην Πάτρα, που είναι περιοχή με κρούσματα της επιδημίας και ως εκ τούτου θεωρείται ύποπτο περιστατικό κοροναϊού.

Το στρατόπεδο στο οποίο εντοπίστηκε το ύποπτο περιστατικό, όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα sigmalive.com, θα μείνει σε καραντίνα, μέχρι να γνωστοποιηθούν τα αποτελέσματα του δείγματος του στρατιώτη. Αυτό αναμένεται να γίνει αύριο Τρίτη. Σύμφωνα με την Εινική Φρουρά της Κύπρου, έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα, που προβλέπονται.

Οι εξοδούχοι δεν θα πάρουν τις άδειες εξόδου τους, μέχρι την ολοκλήρωση των εξετάσεων. Επίσης, όσοι είναι με άδεια θα καθυστερήσουν να επιστρέψουν για τον ίδιο λόγο. Λόγω του ότι ο εν λόγω στρατιώτης έχει παρουσιάσει κάποια συμπτώματα, η περίπτωσή του διερευνάται. Πληροφορίες του υπουργείου Υγείας αναφέρουν, ότι δεν είχε επαφη με επιβεβαιωμένο κρούσμα, απλώς ήταν σε περιοχή όπου έχει ενεργη επιδημία και γι' αυτό λαμβάνονται όλα τα αναγκαία προληπτικά μέτρα.

Ο στρατιώτης, που διακομίσθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, παραμένει σε δωμάτιο απομόνωσης.