Χαράς ευαγγέλια για τους άνδρες
Ποιος από τους λάτρεις της μπίρας δεν ονειρεύτηκε να κρατάει ο αφρός της μέχρι την τελευταία γουλιά;
Τώρα το όνειρο…γίνεται πραγματικότητα, αφού ερευνητές άνοιξαν τον δρόμο για τη δημιουργία νέου τύπου μπίρας, ο αφρός της οποίας να διατηρείται για πολύ περισσότερο.
Η ερευνητική ομάδα του πανεπιστημίου του Μάντσεστερ μελέτησε τη δομή αφρών – μεταξύ άλλων, και της μπίρας. Χημικές ουσίες εναποτίθενται στην επιφάνεια από τις φυσαλίδες της μπίρας κάνοντάς τες ανθεκτικές, ώστε να δημιουργήσουν τον αφρό. Αυτό επιτυγχάνεται καθώς οι αποκαλούμενες «επιφανειοδραστικές ουσίες» δημιουργούν ένα είδος μεμβράνης γύρω από τις φυσαλίδες, που δεν τους επιτρέπει να σπάσουν γρήγορα.
Οι ερευνητές σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν τη συγκεκριμένη τεχνική για να μελετήσουν με ποιον τρόπο επηρεάζεται η σταθερότητα των φυσαλίδων του αφρού από τη χρήση διαφορετικών ουσιών. Πιστεύουν ότι θα ανακαλύψουν τον κατάλληλο συνδυασμό ουσιών, ώστε να δημιουργήσουν νέο είδος ανθεκτικού αφρού μπίρας.