Τι είναι ο «κανόνας της παλάμης» και πώς εφαρμόζεται στην πράξη
Ο Τζέιμι Όλιβερ έχει μια πρόταση για το μπάρμπεκιου που απλοποιεί πολύ πράγματα και καταστάσεις.
Ο δημοφιλής βρετανός σεφ έχει καταλήξει σε μια εμπειρική γνώση για τα κάρβουνα, ώστε να είναι η θράκα περιποιημένη πριν πετάξει πάνω το κρέας.
Τα κάρβουνα είναι έτοιμα όταν αποκτήσουν το σταχτί χρώμα στην επιφάνεια και μέσα αυτό το έντονο κόκκινο. Μόνο που το μάτι δεν φτάνει, λέει πάντα ο Τζέιμι Όλιβερ.
Για να ελέγξεις ότι έχει φτάσει στη σωστή θερμοκρασία, ο καλύτερος τρόπος είναι με τη γυμνή παλάμη.
Κρατάμε το χέρι μας 10-12 εκατοστά πάνω από τα κάρβουνα για να δούμε πόσο μπορούμε να το αφήσουμε εκεί χωρίς να τσουρουφλιστούμε:
6 δευτερόλεπτα = χαμηλή θερμοκρασία
4 δευτερόλεπτα = μεσαία θερμοκρασία
2 δευτερόλεπτα = υψηλή θερμοκρασία
Αυτό που θέλουμε από τη θράκα είναι να είναι τα κάρβουνα ζεματιστά, αναψοκοκκινισμένα από θερμότητα. Αυτή είναι η επιθυμητή θερμοκρασία, αποκαλύπτει ο Τζέιμι…