Γιατί η ποιότητα δεν έχει πάντα σχέση με την τιμή
Μπορεί ένα πιάτο Michelin να κοστίζει λιγότερο και από έναν καφέ; Και όμως μπορεί!
Το Liao Fan Hong Kong Soya Sauce Chicken Rice Noodle και ένα πιάτο του με κοτόπουλο, ρύζι, noodles και σάλτσα σόγιας, έμπνευση του σεφ Chan Hon Meng, πιάτο που θα βρεις στη Σιγκαπούρη κοστίζει λίγο περισσότερο από 2,5 ευρώ!
Το βραβευμένο πιάτο είναι μια συνταγή που έμαθε ο σεφ πριν από 35 χρόνια. Το κοτόπουλο μαρινάρεται με σάλτσα σόγιας, ψήνεται, κόβεται σε κομμάτια, ενώ το ρύζι βράζει μαζί με το λίπος του κοτόπουλου.
Όπως λέει και ο Michael Ellis, διευθυντής των Michelin Guides, «πρόκειται για κάτι που μοιάζει πολύ απλό αλλά στον κόσμο των Michelin, η ικανότητα να φτιάχνεις σπουδαία πιάτα από πολύ απλά προϊόντα είναι ένας πραγματικός τρόπος να κάνεις τέχνη».
O οδηγός Michelin είναι η κορυφή της αναγνώρισης για ένα εστιατόριο αξιώσεων ανά τον πλανήτη. Πρόκειται για το παλαιότερο εγχειρίδιο αξιολόγησης ξενοδοχείων και εστιατορίων, το οποίο βραβεύει επιλεκτικά ορισμένες επιχειρήσεις.
Κάποια χρόνια αργότερα, το 1931, ο οδηγός Michelin ξεκίνησε να απονέμει αστέρια στα εστιατόρια που ξεχωρίζουν για τις γαστριμαργικές τους δημιουργίες. Αρχικά δόθηκε μόνο ένα αστέρι. Στη συνέχεια καθιερώθηκε το… κανένα, το ένα, τα δύο και τα τρία.