Ένα αριστουργηματικό ηχείο αξίας… 760.000 ευρώ!

Ένα αριστουργηματικό ηχείο αξίας… 760.000 ευρώ!

Δεν τσιγκουνεύεται τα έξοδα ο δημιουργός του

Ο Dave Wilson φτιάχνει ηχεία εδώ και δεκαετίες, εξαιτίας όμως της ασυμβίβαστης φύσης του και της κατασκευαστικής φιλοσοφίας που δεν τσιγκουνεύεται τα έξοδα, είναι γνωστός μόνο στους πλούσιους λάτρεις του κρυστάλλινου ήχου.

Προσφάτως λοιπόν ξαναχτύπησε αποδίδοντας το WAMM Master Chronosonic Speaker, το πλέον αριστουργηματικό πράγμα που βγήκε από τα μαεστρικά χέρια του.

Εδώ μιλάμε για ένα μεγαθήριο πάνω από 2 μέτρα που φιλοξενεί 9 ηχεία και αναπαράγει ήχο με κρυστάλλινη διαύγεια και πιστότητα... φιλαρμονικής.

Πριν αποθεωθεί από όλους ως το καλύτερο ηχείο που είδε και άκουσε ποτέ ανθρώπου μάτι και αυτί, ο Wilson πέρασε χρόνια και χρόνια παλεύοντας με τον σύγχρονο άθλο του, ο οποίος περιορίζεται σε μόλις 70 ζευγάρια.

Παθιασμένος εξάλλου με τον ζωντανό ήχο, θα έφτιαχνε ηχεία ακόμα και αν ήταν λογιστής, όπως παρατήρησε πρόσφατα! Και είναι αυτό ακριβώς που αποζητά από τις μεγάλες δημιουργίες του, να σου δίνουν την ψευδαίσθηση, έστω και προσωρινά, πως ακούς ζωντανή μουσική δωματίου.

Γι’ αυτό και η περίεργη αρχιτεκτονική του ηχείου ή τα καινοτόμα κράματα από τα οποία απαρτίζεται, για να μεταφέρουν στο σαλόνι μας λίγες στιγμές πραγματικού μουσικού μεγαλείου. Έστω και φευγαλέα.

Η Wilson Audio και η πατενταρισμένη επαναστατική τεχνολογία του Dave έκαναν ξανά το θαύμα τους, αποδίδοντας ένα μαμούθ που κελαηδάει σαν πουλάκι. Και κοστίζει το βάρος του σε χρυσάφι φυσικά, καθώς μιλάμε για 760.000 ευρώ το ζευγάρι!