Ανασύρθηκε η πρώτη βαλίτσα από την Κόκκινη Λίμνη – Συνεχίζονται οι έρευνες για τον serial killer της Κύπρου

Ανασύρθηκε η πρώτη βαλίτσα από την Κόκκινη Λίμνη – Συνεχίζονται οι έρευνες για τον serial killer της Κύπρου

Σοκαρισμένη η κοινωνία παρακολουθεί τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση «Ορέστη»

Ανασύρθηκε η πρώτη από τις δύο βαλίτσες που εντοπίστηκαν χθες στην Κόκκινη Λίμνη.

Συγκεκριμένα, δΔύτης με σκάφανδρο, καταδύθηκε, στη Λίμνη, λίγο μετά τις 13.00. Ο δύτης συνοδευόταν από φουσκωτή βάρκα, ενώ η επιχείρηση διήρκεσε περίπου 30 λεπτά. Στις 13.50 περίπου εξήλθε.

Στη σκηνή για αυτοψία βρίσκεται ο ιατροδικαστής Νικόλας Χαραλάμπους όπως αναφέρει το philenews.com.

Οι άνδρες της ΕΜΑΚ καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες ενώ το έργο τους είναι δύσκολο λόγω της λάσπης που υπάρχει στον βυθό. Την ίδια στιγμή συνεχίζονται οι έρευνες με τη ρομποτική κάμερα για να εντοπιστεί και η τρίτη βαλίτσα.

Από τις δέκα το πρωί της Κυριακής του Πάσχα, μέλη της Πυροσβεστικής, άνδρες της ΕΜΑΚ αλλά και ιδιώτες με τη χρήση ρομποτικής κάμερας επιχειρούν σε μία προσπάθεια να εντοπίσουν και τις υπόλοιπες τέσσερις σορούς των θυμάτων του Κύπριου κατά συρροήν δολοφόνου.

Γύρω στις 11:40 εισήλθε στην Κόκκινη Λίμνη και η βάρκα. Για περίπου δεκαπέντε λεπτά οι τρεις άνδρες της ΕΜΑΚ ερεύνησαν το σημείο που βρίσκεται η σημαδούρα και προέβησαν σε σκιαγράφηση των σημείων πριν εισέλθουν οι δύτες. Η βάρκα βγήκε, αλλά η ρομποτική κάμερα παραμένει. Φαίνεται ότι είναι πολύ δύσκολο το έργο τους, εξαιτίας της λάσπης στη λίμνη η οποία μετακινείται.

Η επιχείρηση για την ανάσυρση των δύο βαλιτσών αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα, αλλά θα είναι πολύωρη.
Στην όχθη της Κόκκινης Λίμνης έχει στηθεί ένα ειδικό κέντρο επιχειρήσεων για την υποστήριξη των ερευνών. Οι έρευνες ξεκίνησαν με την ειδική ρομποτική κάμερα, που θα επιβεβαιώσει τα κρίσιμα σημεία της έρευνας, κοντά στην περιοχή που σημάνθηκε το Σάββατο με σημαδούρα.