Τέλος η «Γαλάζια Πατρίδα» οι τούρκοι πάνε «σπίτι» τους

Τέλος η «Γαλάζια Πατρίδα» οι τούρκοι πάνε «σπίτι» τους

Ο Αποστολάκης στην Αίγυπτο για συντονισμό και ενίσχυση της ήδη πολύ ισχυρής συμμαχίας

Τελείωσε η άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα» της Τουρκίας ώς προς το τεχνικό και τακτικό κομμάτι της και τώρα πλέον οι γείτονες θα το...γιορτάσουν με επισκέψεις των πλοίων τους σε όλα τα λιμάνια της χώρας τους και της κατεχόμενης Κύπρου.

Του Μαρίνου Γκασιάμη

Όλες οι πληροφορίες από ασφαλείς πηγές του news.gr, αναφέρουν πως η Άγκυρα δεν έβγαλε σε καμιά περίπτωση στην θάλασσα την τεράστια αρμάδα που είχε εξαγγείλει μέσω των ΜΜΕ που είναι φίλα προσκείμενα προς την κυβέρνηση Ερντογάν.

Το γενικό επιτελείο της Τουρκίας έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο στο οποίο αναφέρεται στις επισκέψεις των πλοίων του τουρκικού στόλου σε συνολικά 33 λιμάνια της χώρας και 7 του εξωτερικού με τα περισσότερα να είναι στη Μαύρη Θάλασσα.

Στο Αιγαίο η παρουσία του τουρκικού στόλου είναι ισχνή ενώ όσα πλοία του εξακολουθούν να βρίσκονται εκτός ναυστάθμων εντοπίζονται στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα.

Από ελληνικής πλευράς τώρα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης θα δει τον πρέσβη της Αιγύπτου καθώς το απόγευμα αναχωρεί για Κάϊρο όπου θα πραγματοποιήσει διήμερη επίσκεψη. Ελλάδα και Αίγυπτος έχουν έρθει πολύ κοντά σε θέματα στρατιωτικής συνεργασίας, με το Κάϊρο να απορροφά πολύτιμη εμπειρία ειδικά στον ναυτικό τομέα όπου με τις ασκήσεις «Μέδουσα» η ναυαρχίδα του Αιγυπτιακού στόλου επισκέπτεται τα ελληνικά νερά.

Στόχος του Έλληνα υπουργού να εξετάσει με τους Αιγύπτιους τα επόμενα βήματα, της ήδη πολύ ισχυρής συμμαχίας, που αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία μετά τα ευρήματα στον στόχο «Γλαύκος» στην Κυπριακή ΑΟΖ.