Με τίτλο... Leaving Neverland
Σε δύο άνδρες, που υποστηρίζουν πως ο Μάικλ Τζάκσον τους κακοποίησε σεξουαλικά, όταν ήταν παιδιά, επικεντρώνεται το ντοκιμαντέρ «Leaving Neverland», το οποίο προβλήθηκε στο Φεστιβάλ Sundance, στις ΗΠΑ.
Σύμφωνα με το ντοκιμαντέρ, ο «βασιλιάς της ποπ» είχε δώσει σε ένα μικρό αγόρι κοσμήματα σε αντάλλαγμα για σεξουαλικές χάρες. Το ίδρυμα που άφησε πίσω του ο Μάικλ Τζάκσον αρνείται τους ισχυρισμούς, απαντώντας πως πρόκειται για «εξοργιστική και λυπηρή απόπειρα εκμετάλλευσης και κέρδους» σε βάρος του διάσημου τραγουδιστή, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το καλοκαίρι του 2009.
Οι Wade Robson και James Safechuck λένε πως ήταν επτά και δέκα ετών αντίστοιχα όταν ο Μάικλ Τζάκσον προσέγγισε φιλικά τους ίδιους και τις οικογένειές τους. Στα 30 τους σήμερα, υποστηρίζουν πως υπέστησαν σεξουαλική κακοποίηση.
Κατηγορίες που ο ίδιος ο Μάικλ Τζάκσον πάντα αρνείτο.
Η αστυνομία είχε κάνει έφοδο στο ράντσο του διάσημου τραγουδιστή, τη Neverland, στην Καλιφόρνια, το 2003, ερευνώντας τις καταγγελίες περί κακοποίησης ενός 13χρονου αγοριού.
Η υπόθεση έφτασε στη δικαιοσύνη με τον Wade Robson βασικό μάρτυρα. Είχε τότε πει πως ο τραγουδιστής δεν είχε ποτέ κακοποιήσει τον ίδιο, και ο Τζάκσον απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες το 2005.
Πατέρας και ο ίδιος πια, ο Robson είπε σε συνέντευξή του πως αφού κατέρρευσε δύο φορές ψυχολογικά, τελικά αποκάλυψε στον ψυχοθεραπευτή του το σκοτεινό μυστικό που κουβαλούσε για χρόνια.
«Ένιωθα πόνο, οργή και αηδία… Η ιδέα πως κάτι τέτοιο θα μπορούσε να συμβεί στον γιο μου» είχε πει.
Το 2013 υπέβαλε μήνυση κατά του ιδρύματος του Μάικλ Τζάκσον, καταγγέλλοντας πως είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά από τον τραγουδιστή, αλλά ένας δικαστής, όπως γράφει το BBC, αποφάνθηκε πως είχε περάσει πολύς καιρός για να ληφθεί νομική δράση.
Την ταινία υπογράφει ο Dan Reed και στην περίληψη αναφέρει: «Μέσω συνεντεύξεων με τους ενήλικους πλέον άνδρες και τις οικογένειές τους, το Leaving Neverland σκιαγραφεί μία εικόνα εκμετάλλευσης και εξαπάτησης».