Τα αηδιαστικότερα φαγητά του κόσμου

Τα αηδιαστικότερα φαγητά του κόσμου

Θα δοκιμάζατε μόριο ταύρου ή βραστό καρχαρία;

Υπάρχουν φαγητά, που άλλοι τα λατρεύουν και άλλοι δε θέλουν να τα βλέπουν ούτε ζωγραφιστά! Ίσως αυτή ήταν και η λογική πίσω από την ιδέα του νέου μουσείου που εγκαινιάστηκε στο Μάλμε της Σουηδίας και έχει να κάνει αποκλειστικά με γεύσεις. Είναι το Disgusting Food Museum, το μουσείο με τα πιο αηδιαστικά φαγητά του κόσμου δηλαδή, με εμπνευστή τον Δρ. Samuel West- ψυχολόγος το πρωί, και επιμελητής μουσείου το βράδυ...

«Αν ρωτήσεις τους ανθρώπους αν θέλουν να φάνε έντομα, θα σου πούνε πως είναι αηδιαστικά. Αυτό είναι ένα εμπόδιο, αλλά ίσως καταφέρω και τους αλλάξω γνώμη», λέει στο CNN. O West εμπνεύστηκε την ιδέα του από ένα άρθρο που είχε κάποτε διαβάσει για τις επιπτώσεις στο περιβάλλον από την κατανάλωση κρέατος.

Οι επισκέπτες του ιδιαίτερου μουσείου, μπορούν εντός ενός χώρου 400 τετραγωνικών μέτρων, να μυρίσουν, να αγγίξουν και να δοκιμάσουν διαφορετικά φαγητά που έχουν θεωρηθεί «αηδιαστικά» από όλο τον κόσμο, από φουά γκρα και μόριο ταύρου μέχρι βραστό καρχαρία.

«Αυτό που θεωρούμε εμείς αηδιαστικό, σε άλλους εντάσσεται στο μενού του πολιτισμού και της κουλτούρας τους», σημειώνει και για να αποδείξει τα όσα λέει εξηγεί πως «αν δώσετε σε έναν σουηδό να δοκιμάσει ταραντούλα, τότε θα το φτύσει αλλά εγώ νομίζω πως είναι νοστιμότατη», και επιμένει πως πρέπει να δοκιμάζουμε νέες γεύσεις. Ελπίζει επίσης, να μεταφέρει το μουσείο και σε άλλες πόλεις ανά τον κόσμο.

Μόριο ταύρου
Κεφάλια κουνελιών