Απροσδόκητη στήριξη στην Ιταλία από Τραμπ: Ο Κόντε θα πετύχει

Απροσδόκητη στήριξη στην Ιταλία από Τραμπ: Ο Κόντε θα πετύχει

Ανάρτηση του Αμερικανού προέδρου στο Twitter

Την ώρα που ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών, Τζοβάνι Τρία, προσπαθούσε να καθησυχάσει τους επενδυτές, στην αντιπέρα όχθη του Ατλαντικού, ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ εξέφραζε μέσω Twitter τη στήριξή στον Ιταλό πρωθυπουργό. Σε ανάρτησή του ο Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε την άποψη πως ο Τζουζέπε Κόντε εργάζεται πολύ σκληρά για την οικονομία της χώρας του και, όπως είπε, θα πετύχει. Παράλληλα, τόνισε πως συμφωνεί 100% με την Ιταλία στη σκληρή γραμμή που ακολουθεί στο θέμα της παράνομης μετανάστευσης. Σύμφωνα με τον κ. Τραμπ, πριν από λίγη ώρα, είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Ιταλό πρωθυπουργό.

Από την πλευρά του υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας Τζοβάνι Τρία προσπάθησε και πάλι απόψε να καθησυχάσει τους επενδυτές, διαβεβαιώνοντας ότι ο ιταλικός προϋπολογισμός για το 2019 δεν αποτελεί απειλή για τους Ευρωπαίους εταίρους, αλλά είναι απαραίτητος προκειμένου να εισέλθει και πάλι η χώρα του σε ορθή πορεία.

«Αυτό που σκοπεύει να κάνει η Ιταλία δεν είναι να απειλήσει την Ευρωζώνη ή τη σταθερότητα των Ευρωπαίων εταίρων μας»  είπε σε συνέδριο ασφαλιστών στο Παρίσι. «Αν αναπτυχθεί η Ιταλία, η Ευρώπη συνολικά θα κερδίσει σε σταθερότητα και μπορεί να επωφεληθεί από αυτό».

Σημειώνεται πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απέρριψε τον προϋπολογισμό της Ιταλίας και ζήτησε από τη Ρώμη να υποβάλει ένα νέο προσχέδιο σε διάστημα τριών εβδομάδων.