Επαναφέρει το casus belli και ο Τούρκος ομόλογος του Καμμένου

Επαναφέρει το casus belli και ο Τούρκος ομόλογος του Καμμένου

Χουλουσί Ακάρ προς Αθήνα: Μην προκαλείτε σε Αιγαίο και Μεσόγειο

Την σκυτάλη των προκλητικών δηλώσεων κατά της Ελλάδας, μετά το Casus Belli που υπενθύμισε χθες ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, πήρε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ.

Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει δεύτερη παρενόχληση του ερευνητικού της σκάφους «Barbaros» τόνισε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu και η Daily Sabah.

Η Τουρκία δεν θα δεχτεί κανένα τετελεσμένο σε Αιγαίο και Μεσόγειο πρόσθεσε.

«Το πλοίο μας συνεχίζει τις εργασίες τους και δεν θα επιτρέψουμε οποιαδήποτε παρενόχληση» είπε συγκεκριμένα.

Μιλώντας στο Anadolu δήλωσε πως δεν μπορεί να υπάρξει κανένα βιώσιμο σχέδιο στο Αιγαίο και την Μεσόγειο χωρίς της Τουρκία και τους Τουρκοκύπριους.

«Δεν θα επιτρέψουμε δεύτερη παρενόχληση. Οι προετοιμασίες μας έχουν ολοκληρωθεί. Οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις θα προστατέψουν τα συμφέροντα της Τουρκίας μέχρι το τέλος. Αναμένουμε οι γείτονές μας να μείνουν μακριά από οποιαδήποτε πρόκληση» πρόσθεσε.

Ο τούρκος υπουργός αναφέρθηκε και στα 12 ναυτικά μίλια λέγοντας εάν η απόφαση αυτή είναι ενάντια στα συμφέροντα της Τουρκίας τότε θα ληφθούν τα αναγκαία μέτρα.

«Ευχή μας είναι να μην παραβιάζουμε ο ένας τα δικαιώματα του άλλου, να σεβόμαστε τις συνθήκες και να σκεφτόμαστε» είπε σχετικά τονίζοντας βέβαια πως προτιμά την αποφυγή εντάσεων.