Μαθητής απείλησε με όπλο καθηγήτριά του

Μαθητής απείλησε με όπλο καθηγήτριά του

Κινδυνεύει με ποινή φυλάκιση έως και 5 χρόνια

Ένα συγκλονιστικό βίντεο με τη στιγμή που ένας μαθητής σηκώνει όπλο και σημαδεύει μια καθηγήτρια είδε το φως της δημοσιότητας. Το «αστείο», έλαβε χώρα σε σχολείο του Παρισιού με πρωταγωνιστή ένας 15χρονο μαθητή, η πράξη του οποίου τον φέρνει ένα βήμα πριν την τιμωρία του από τη δικαιοσύνη. Στο βίντεο, ο ανήλικος ακούγεται να λέει με ένταση «κατέβασε κάτω το κεφάλι σου» σε μια προσομοίωση εκτέλεσης, με την εκπαιδευτικό να βρίσκεται σε κατάσταση σοκ.

Στην τάξη παρίστανται και άλλα άτομα τα οποία καταγράφουν το περιστατικό εν μέσω γέλιων, στο Λύκειο Branly. Το απόσπασμα έγινε viral και συγκέντρωσε πλήθος αρνητικών σχολίων από τη πρώτη στιγμή που ανέβηκε στα social media την Παρασκευή. Μάλιστα, το βίντεο έπεσε και στην αντίληψη του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος διέταξε το υπουργείο Εσωτερικών να «λάβει όλα τα μέτρα για να εξασφαλιστεί τιμωρία και πώς παρόμοιες συμπεριφορές δε θα υπάρξουν ξανά στα σχολεία».

Η δασκάλα του βίντεο, κατήγγειλε τον μαθητή, ο οποίος αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης μέχρι και 5 χρόνια. Μετά από την καταγγελία της, το αγόρι παραδόθηκε στους αστυνομικούς ενώ εμφανίστηκε στο Τμήμα με τον πατέρα του. Είπε πως δεν είχε την πρόθεση να εκφοβίσει την καθηγήτριά του, πως το όπλο ήταν ψεύτικο πιστόλι και ότι απλά απολάμβανε ένα αστείο. Ωστόσο η ποινή θα παραμείνει η ίδια αν το δικαστήριο κρίνει ότι το ψεύτικο όπλο χρησιμοποιήθηκε σαν να ήταν αληθινό.