Πλαστή ταυτότητα δασκάλου είχε ο απαγωγέας στην Κύπρο

Πλαστή ταυτότητα δασκάλου είχε ο απαγωγέας στην Κύπρο

Ο 35χρονος ομολόγησε την απαγωγή και επέμενε να λέει ότι το έκανε για να ζητήσει λύτρα, χωρίς να πείσει τους αστυνομικούς

Μία πλαστή πλαστική ταυτότητα, η οποία φέρει τη φωτογραφία του 35χρονου, Γιώργου Νικολάου και αναφέρει ότι είναι «Δάσκαλος Δημοτικής Εκπαίδευσης» κατατέθηκε στο δικαστήριο, όπου προσήχθη σήμερα ο κατηγορούμενος ως απαγωγέας των δύο ανήλικων παιδιών από το σχολείο τους στη Λάρνακα, στην Κύπρο.

Πρόκειται για ταυτότητα με κορδέλα, η οποία περνά στον λαιμό και την οποία φέρεται να φορούσε ο Νικολάου για να ξεγελάσει παιδιά και να καταφέρει να τα πείσει να τον ακολουθήσουν.

Ο Γ. Νικολάου κατηγορείται για τα αδικήματα: απαγωγή, αρπαγή προσώπου με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό, περιαγωγή σε κατάσταση νάρκωσης και άδικη απόκρυψη ή περιορισμό απαχθέντος.

Ο 35χρονος από τη Λευκωσία, ο οποίος τελευταία διέμενε στη Λάρνακα, είναι προγραμματιστής ιστοσελίδων. Στο διαμέρισμα του, όπου ανακρινόταν πολλές ώρες μετά τη σύλληψη, ομολόγησε την απαγωγή και επέμενε να λέει ότι το έκανε για να ζητήσει λύτρα. Ωστόσο, δεν έγινε πιστευτός από τους ανακριτές, οι οποίοι επί ώρες εξέταζαν τα προσωπικά του αντικείμενα στο διαμέρισμα, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τηλέφωνα κ.λπ. αναζητώντας απαντήσεις για τα κίνητρα της απαγωγής.

Οι ενδείξεις, που έχουν μέχρι στιγμής στα χέρια τους οι ανακριτές αποκλείουν το σενάριο ο δράστης να ενήργησε με σκοπό τα λύτρα, καθώς δεν επιχείρησε να επικοινωνήσει με τους γονείς από τη στιγμή της απαγωγής, έως και οκτώ ώρες μετά που εντοπίστηκε από την Αστυνομία.

Τα δύο παιδιά είναι καλά στην υγεία τους και βγήκαν από το νοσοκομείο.