19χρονος επέζησε στη θάλασσα 49 ημέρες πάνω σε πλωτή καλύβα

19χρονος επέζησε στη θάλασσα 49 ημέρες πάνω σε πλωτή καλύβα

Τον προσπέρασαν δέκα πλοία χωρίς να τον διασώσουν

Κατάφερε να επιβιώσει παρά τις αντίξοες συνθήκες με τις οποίες ήρθε αντιμέτωπος. Ο 19χρονος Aldi Novel Adilang εργαζόταν σε αλιευτικό σκάφος, τύπου «rompong» που θυμίζει πλωτή καλύβα, όταν οι ισχυροί άνεμοι κατά τη διάρκεια καταιγίδας τον περασμένο Ιούλιο, τον παρέσυραν μίλια μακριά από τις ακτές της Ινδονησίας, στα ανοιχτά του Ειρηνικού Ωκεανού. Ο νεαρός, αβοήθητος και χωρίς ούτε ένα κουπί, κατάφερε να επιβιώσει τρώγοντας ψάρια και πίνοντας θαλασσινό νερό που φίλτραρε με τα ρούχα του.

Τελικά εντοπίστηκε τυχαία τον Αύγουστο από το πλοίο MV Arpeggio από τον Παναμάκοντά στο Γκουάμ και αφηγήθηκε την απίστευτη περιπέτειά του στα μέσα.

«Φοβήθηκε αρκετά, έκλαιγε συχνά κατά την αερομεταφορά του», δήλωσε ο διπλωμάτης Fajar Firdaus για τη διάσωσή του «Κάθε φορά που έβλεπε ένα μεγάλο πλοίο, έλεγε πως ανακτούσε τις δυνάμεις του και γέμιζε με ελπίδα, αλλά πάνω από 10 πλοία τον προσπέρασαν χωρίς να τον δουν».

Όπως εξήγησε στους δημοσιογράφους ο 19χρονος, συχνά είχε αυτοκτονικές σκέψεις και πως σε τέτοιες δύσκολες στιγμές, έπαιρνε ελπίδα από τη Βίβλο.

Μετά τη διάσωσή του, μεταφέρθηκε στην Ιαπωνία για νοσηλεία και ενώθηκε ξανά με την οικογένειά του.