Οικονομική διάσωση της Τουρκίας εξετάζει η Γερμανία

Οικονομική διάσωση της Τουρκίας εξετάζει η Γερμανία

Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σταθεροποιηθεί η Τουρκία, φέρεται να δήλωσε Γερμανός αξιωματούχος

Το ενδεχόμενο να παράσχει επείγουσα οικονομική βοήθεια στην Τουρκία φέρεται να εξετάζει η γερμανική κυβέρνηση, όπως αναφέρει το Marketwatch, επικαλούμενο πληροφορίες της Wall Street Journal.

Σύμφωνα με Γερμανούς και Ευρωπαίους αξιωματούχους -που δεν κατονομάζονται- το Βερολίνο ανησυχεί ιδιαίτερα για ενδεχόμενη διάχυση της οικονομικής κρίσης, αποσταθεροποίηση της περιοχής και αύξηση των προσφυγικών ροών στην Ευρώπη. Αν και προς το παρόν οι συζητήσεις είναι σε πρώιμο στάδιο, φέρεται να εξετάζονται λύσεις, όπως η χορήγηση δανείων στη γείτονα χώρα.

Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σταθεροποιηθεί η Τουρκία, φέρεται να δήλωσε Γερμανός αξιωματούχος. «Δεν έχουμε πολλές επιλογές».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, σύμφωνα με το δημοσίευμα. Ήδη, χθες κατά τη συνάντηση που είχε με τον Τούρκο υπουργό Οικονομικών, Μπεράτ Αλμπαϊράκ, ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μπρούνο Λε Μερ, τόνισε ότι είναι σημαντικό να στηριχθεί η Τουρκία στην προσπάθειά της να ανορθώσει την οικονομία της.

Reuters: Διαψεύδει η Γερμανία το δημοσίευμα

Πάντως, σε δηλώσεις του στο Reuters Γερμανός αξιωματούχος διέψευσε την είδηση. «Η θέση μας δεν έχει αλλάξει», τόνισε ο αξιωματούχος, παραπέμποντας σε ανακοίνωση της κυβέρνησης της 20ης Αυγούστου, που υπογράμμιζε ότι η οικονομική βοήθεια στην Τουρκία δεν αποτελεί ζήτημα για την Γερμανία αυτή τη στιγμή.