Η επιχείρηση που ανθίζει στο Λονδίνο
Η Horizon Insects είναι μια φάρμα στο Λονδίνο που εκτρέφει αρκετές χιλιάδες βρώσιμα σκουλήκια και τριζόνια έτοιμα να θυσιαστούν σε γκουρμέ και μη δημιουργίες. Κάθε 8 εβδομάδες από το αγρόκτημα βγαίνουν πάνω από 50 κιλά έντομα που παράγονται για να καταλήξουν στην κουζίνα και από εκεί στο πιάτο του κάθε ενδιαφερόμενου.
Η εταιρεία, ξεκίνησε ως ένα σχολικό πρότζεκτ μέρος του προγράμματος Duke of Edinburgh's Award για νέους με το οποίο αποφάσισε να ασχοληθεί ο Laurence Mohan και σύντομα εξελίχθηκε σε μια οικογενειακή επιχείρηση.
Το αγρόκτημα χρησιμοποιεί αποφάγια από τοπικές επιχειρήσεις για να τροφοδοτήσει τα έντομα. Τα σκουλήκια χρειάζονται μόνο το 10% της γης που χρησιμοποιείται για το βόειο κρέας και παράγουν πολύ λιγότερο CO2, άρα σώζουν το περιβάλλον. Επιπλέον, η σίτιση τους γίνεται μόνο μία φορά την ημέρα και δεν απαιτείται επιπλέον νερό.
Τα έντομα είναι εύκολα στο μαγείρεμα, έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και ωμέγα-3 και μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως απλό υποκατάστατο κρέατος ή να αναμιχθούν σε αλεύρι για το ψήσιμο.