Μέι: Ισχυρή η τρομοκρατική απειλή στη Βρετανία

Μέι: Ισχυρή η τρομοκρατική απειλή στη Βρετανία

Καλώ τον κόσμο να παραμείνει σε επαγρύπνηση, τόνισε η Βρετανίδα πρωθυπουργός

Για «ισχυρή τρομοκρατική απειλή στη Βρετανία» έκανε λόγο σήμερα η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι αναφερόμενη στο σημερινό συμβάν, κατά το οποίο άνδρας έριξε εκ προθέσεως το αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε στις μπάρες ασφαλείας του βρετανικού κοινοβουλίου, τραυματίζοντας τρεις ανθρώπους.

Η Στότλαντ Γιαρντ συνέλαβε τον οδηγό και αρχικά ανακοίνωσε ότι το περιστατικό αντιμετωπίζεται ως «σοβαρό τροχαίο». Ωστόσο, στη συνέχεια ανακοινώθηκε ότι την έρευνα ανέλαβε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία και ότι το περιστατικό αντιμετωπίζεται σε αυτό το στάδιο ως «τρομοκρατικό».

«Το σημερινό συμβάν έξω από το κτίριο του κοινοβουλίου είναι σοκαριστικό», σχολίασε η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι. «Η απειλή στο Ηνωμένο Βασίλειο από την τρομοκρατία παραμένει ισχυρή. Καλώ τον κόσμο να παραμείνει σε επαγρύπνηση» πρόσθεσε η Βρετανία πρωθυπουργός. Από την πλευρά του, εκπρόσωπος της Μέι δήλωσε πως η πρωθυπουργός ενημερωνόταν τακτικά από τους αξιωματούχους ασφαλείας καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Βρετανός πολίτης που ήρθε από ξένη χώρα ο δράστης

Σύμφωνα με τον Βρετανό υπουργό Ασφαλείας, Μπεν Ουάλας, ο άνδρας που συνελήφθη είναι Βρετανός πολίτης που ήρθε από ξένη χώρα. «Είναι Βρετανός υπήκοος» είπε ο Ουάλας στο βρετανικό δίκτυο BBC TV. «Ήρθε καταρχάς από άλλη χώρα. Το περιστατικό αντιμετωπίζεται αυτή τη στιγμή ως τρομοκρατικό και δεν το έχουμε πλήρως επιβεβαιώσει αυτό».

Από την πλευρά της, η αστυνομία ανέφερε ότι πραγματοποίησε έρευνες σε δύο διευθύνσεις στο Μπέρμιγχαμ και σε ένα κτίριο στο Νότινγχαμ, στην κεντρική Αγγλία, σε σχέση με το περιστατικό, προσθέτοντας ότι ο οδηγός του οχήματος είναι 29 ετών.

Δεν υπήρξαν επιπλέον συλλήψεις, αναφέρεται στην ανακοίνωση των αρχών, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.