Ακιντζί: Δικαίωμα της «Βόρειας Κύπρου» να είναι μέρος της διεθνούς κοινότητας

Ακιντζί: Δικαίωμα της «Βόρειας Κύπρου» να είναι μέρος της διεθνούς κοινότητας

Χαρακτήρισε αναφαίρετο το δικαίωμα των τουρκοκυπρίων να συμμετέχουν σε διεθνείς διοργανώσεις

Για δικαίωμα του κράτους της «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου» και των τουρκοκυπρίων «να αποτελούν μέρος της διεθνούς κοινότητας» έκανε λόγο ο πρόεδρος του ψευδοκράτους Μουσταφά Ακιντζί σε ομιλία του στο Φεστιβάλ Σταφυλιού στην κατεχόμενη Γαλάτεια, όπως μεταδίδει το Κυπριακό Πρακτορείο ειδήσεων επικαλούμενο τουρκοκυπριακά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα αυτά, ο κ. Ακιντζί είπε, ότι είναι αναφαίρετο δικαίωμα των τουρκοκυπρίων η συμμετοχή τους σε διεθνεις αθλητικές, λαογραφικές, διοργανώσεις και δικαίωμα είναι και η συμμετοχή στην διεθνή διπλωματική σκηνή του ψευδοκράτους. «Οι τουρκοκύπριοι για χρόνια υποφέρουν από τα εμπάργκο», σύμφωνα με τον Ακιντζί, ο οποίος συνέχισε λέγοντας, ότι θα συνεχιστεί ο αγώνας για την απόκτηση των δικαιωμάτων αυτών και αυτό θα γίνει με εντατικές διπλωματικές εργασίες.

Σε ομιλία του ο «πρωθυπουργός» του ψευδοκράτους Τουφάν Ερχιουρμάν αναφέρθηκε στην οικονομική κατάσταση των κατεχομένων, λέγοντας ότι υπάρχει ανισότητα μεταξύ των εισαγωγών και εξαγωγών και ότι 20% των νέων είναι άνεργοι. Όπως είπε, ενώ οι εξαγωγές του ψευδοκράτους φθάνουν τα 100 εκατομμύρια δολάρια ετησίως, οι εισαγωγές ξεπερνούν το 1,7 δισ. δολάρια, αναφέροντας ακόμα, ότι μόνο το 22% των εργαζομένων στον τουριστικό τομέα και 41% στον ιδιωτικό τομέα γενικότερα είναι τουρκοκύπριοι.