Με φήμη γυναικά, έχει στο ενεργητικό του τρεις γάμους, υπόσχεται να πολεμήσει τη διαφθορά
Για τον Πακιστανό θρύλο του κρίκετ που στράφηκε στην πολιτική, τον Ίμραν Χαν, η νίκη του στις βουλευτικές εκλογές της Τετάρτης αποτελεί την κατάληξη μιας μάχης που ξεκίνησε πριν περισσότερες από δύο δεκαετίες.
Επί χρόνια δεν μπορούσε να μεταφράσει την προσωπική του δημοτικότητα σε έδρες στο κοινοβούλιο για το Πακιστανικό Κίνημα για τη Δικαιοσύνη (PTI) το οποίο ίδρυσε το 1996, ενώ στις εκλογές του 2002 μόνο εκείνος κατάφερε να εισέλθει στο κοινοβούλιο.
Όμως οι εκλογές της 25ης Ιουλίου άλλαξαν τα πάντα, φέροντας τον Χαν κοντά στην πρωθυπουργία καθώς το PTI είναι πρώτο μετά την καταμέτρηση του 80% των ψήφων και έχει εξασφαλίσει τουλάχιστον 114 έδρες.
Ο Χαν ενδέχεται να γίνει μαζί με τον Τζορτζ Γουεά, έναν από τους σημαντικότερους ποδοσφαιριστές της Αφρικής που εξελέγη πρόεδρος της Λιβερίας, μία από τους λίγες προσωπικότητες του αθλητικού κόσμου που αναλαμβάνει την κυβέρνηση της χώρας του.
Ως πρωθυπουργός ο 65χρονος Χαν θα αντιμετωπίσει προκλήσεις σε πολλά μέτωπα, από την έλλειψη αποθεμάτων σε ξένα νομίσματα ως την τεταμένη σχέση του Πακιστάν με τις ΗΠΑ.
Επίσης θα πρέπει να αντικρούσει τους ισχυρισμούς ότι δέχθηκε βοήθεια από το ισχυρό στρατιωτικό κατεστημένο του Πακιστάν τόσο στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας όσο και στην καταμέτρηση των ψήφων.
Ο ίδιος έχει δεσμευθεί να ερευνήσει τις καταγγελίες για νοθεία, όμως έχει απαντήσει σε όσους τον κατηγορούν ότι είχε τη βοήθεια του στρατού ότι επιθυμούν να διατηρήσουν το παλιό, διεφθαρμένο σύστημα.
Απόφοιτος της Οξφόρδης ο Χαν έδωσε στη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας πολλές υποσχέσεις για ένα Πακιστάν που θα ευημερήσει και θα ξεφύγει από την παράδοσή του στη διαφθορά.
Ο Χαν ξεκίνησε την καριέρα του στο κρίκετ το 1971 και μέχρι να αποσυρθεί είκοσι χρόνια αργότερα θεωρούνταν ένας από τους καλύτερους παίκτες. Το 1992 ως αρχηγός της εθνικής ομάδας κρίκετ του Πακιστάν την οδήγησε στην κατάκτηση του Παγκόσμιου Κυπέλου.
Μόνιμη παρουσία στην υψηλή κοινωνία του Λονδίνου, απέκτησε τη φήμη γυναικά, αν και ο ίδιος αρνείται ότι έχει πιει ποτέ αλκοόλ ή έχει επιδοθεί σε οποιαδήποτε δραστηριότητα που αντίκειται στις αξίες ενός συντηρητικού, μουσουλμάνου Πακιστανού.
Το 1995 σε ηλικία 43 ετών παντρεύτηκε την 21χρονη Βρετανίδα Τζεμάιμα Γκόλντσμιθ, κόρη ενός από τους πιο πλούσιους Βρετανούς της εποχής, του σερ Τζέιμς Γκόλντσμιθ. Μαζί απέκτησαν δύο γιους και χώρισαν το 2004, αν και το ζευγάρι φαίνεται ότι διατήρησε καλές σχέσεις.
Ο δεύτερος γάμος του Χαν με τη δημοσιογράφο Ρεχάμ Χαν το 2015 διήρκησε λιγότερο από έναν χρόνο.
Ο Χαν παντρεύτηκε για τρίτη φορά φέτος σε μια σεμνή τελετή στη Λαχόρη την πνευματική του σύμβουλο Μπούσρα Ουάτο, μητέρα πέντε παιδιών, η οποία, σύμφωνα με τους αναλυτές, ταιριάζει στην εικόνα που καλλιεργεί τα τελευταία χρόνια του πιστού μουσουλμάνου.
Οι απόψεις του Χαν στην πολιτική συχνά έχουν αλλάξει ή έχουν υπάρξει ασαφείς, με πολλούς να τον κατηγορούν για πλήρη μεταστροφή σε πολλά θέματα. Το τι ακριβώς θα κάνει αν αναλάβει την εξουσία παραμένει ασαφές.
Στηρίζει τον φιλελευθερισμό, όμως παράλληλα τηρεί τις ισλαμικές αξίες και ένα αντιδυτικό αίσθημα, κυρίως σε ό,τι αφορά την παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις του Πακιστάν. Έχει αντιταχθεί δημόσια στις επιδρομές των ΗΠΑ με μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον ανταρτών στις περιοχές των φυλών του Πακιστάν.
Έχει επικρίνει τους Ταλιμπάν, όμως πέρυσι η τοπική κυβέρνηση της επαρχίας Χάιμπερ Παχτούνχβα που πρόσκειται στο κόμμα του έκανε δωρεά 3 εκατομμυρίων δολαρίων στο διαβόητο θρησκευτικό σχολείο Χακάνια. Ο επικεφαλής του, ο Μαουλάνα Σάμι-ουλ Χακ, είναι γνωστός ως «ο πατέρας των Ταλιμπάν».
Όμως η εκστρατεία του κατά της διαφθοράς και η υπόσχεσή του να δημιουργήσει μια νέα τάξη «καθαρών» πολιτικών είχε απήχηση στους Πακιστανούς.
«Ήταν μια μάχη 22 ετών για τη δικαιοσύνη υπέρ του λαού του Πακιστάν», δήλωσε ο Χάν σε συνέντευξή του στο Reuters νωρίτερα τον Ιούλιο.