Με συνοδηγό μια… αγελάδα στους αυτοκινητόδρομους της Βρετανίας

Με συνοδηγό μια… αγελάδα στους αυτοκινητόδρομους της Βρετανίας

Έκπληκτοι οδηγοί σε δρόμο της Νότιας Ουαλίας απαθανάτισαν μια αγελάδα να επιβαίνει σε... στέισον βάγκον

Ένα παράδοξο που συνήθως βλέπουμε σε τριτοκοσμικές χώρες και το οποίο οι Βρετανοί σατυρίζουν με το φλεγματικό τους χιούμορ, κατέγραψε η κάμερα στο νησί και συγκεκριμένα την Ουαλία.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η Daily Mail, έκπληκτοι οι οδηγοί στον αυτοκινητόδρομο Μ4 της Νότιας Ουαλίας αντίκριζαν μια αγελάδα να επιβαίνει στο πίσω κάθισμα ενός ανοιχτόχρωμου Volkswagen Passat. Το συμπαθές θηλαστικό μάλιστα έδειχνε να απολαμβάνει τη βόλτα με το επιβατικό αυτοκίνητο του ιδιοκτήτη του, καθώς έδειχνε να χαζεύει από το πίσω παράθυρο του στέισον βάγκον τα αυτοκίνητα που ακολουθούσαν.

Οι επιβαίνοντες στα αυτοκίνητα φυσικά δεν έμειναν απαθείς στο θέαμα, που δεν θα ήταν ασυνήθιστο για χώρες όπως η Ινδία, αλλά είναι παράδοξο -εκτός από παράνομο- στη Μεγάλη Βρετανία και έβγαλαν φωτογραφίες, οι οποίες κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο. Άμεση ήταν η αντίδραση της βρετανικής αστυνομίας, η οποία αναζητά τον ιδιοκτήτη του οχήματος. Εκπρόσωπος της Αστυνομίας της Νότιας Ουαλίας δήλωσε στην εφημερίδα, ότι «πρόκειται για έναν εντελώς απαράδεκτο τρόπο μεταφοράς ενός μεγάλου, αγροτικού ζώου» και συμπλήρωσε ότι «προκαλεί ανησυχία για την καλή διαβίωση των ζώων, αλλά και κίνδυνο για την ασφάλεια του οδηγού και των άλλων χρηστών του οδικού δικτύου».

Ο οδηγός του εν λόγω αυτοκινήτου θα βρεθεί αντιμέτωπος με πρόστιμο ύψους 300 λιρών, καθώς και ποινή 3 βαθμών στο point system.