Το κέτσαπ είναι το νέο «θύμα» του πολέμου των δασμών

Το κέτσαπ είναι το νέο «θύμα» του πολέμου των δασμών

Η ΕΕ ετοιμάζει λίστα με αμερικανικά προϊόντα, στα οποία θα επιβάλει δασμούς ως απάντηση στον «πόλεμο» του προέδρου Τραμπ στις ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες

Μία νέα λίστα με δασμούς σε βάρος αμερικανικών προϊόντων ετοιμάζει αυτή την περίοδο η Ευρωπαϊκή Ένωση στην περίπτωση που ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υλοποιήσει τις απειλές του για επιβολή δασμών στα αυτοκίνητα που εισάγονται από την Ευρώπη. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν σε δημοσίευμά τους οι Financial Times, όπως μεταδίδει το δίκτυο CNBC.

Σύμφωνα με πληροφορίες της βρετανικής οικονομικής εφημερίδας, η λίστα περιλαμβάνει δασμούς, συνολικού ύψους 18 δισ. δολαρίων και θα στοχεύει σε καταναλωτικά προϊόντα, όπως το κέτσαπ.

Ωστόσο, εκφράζονται αμφιβολίες για το εάν η αμερικανική σάλτσα είναι το κατάλληλο προϊόν για να «χτυπηθεί». Σε δηλώσεις της στην εφημερίδα η εκπρόσωπος της Kraft Heinz υποστήριξε πως η εταιρεία διαθέτει μεγάλες εγκαταστάσεις παραγωγής στην Ευρώπη, επομένως το κέτσαπ που διατίθεται στην ευρωπαϊκή αγορά δεν παράγεται στις ΗΠΑ, αλλά εντός της Ένωσης.

Η λίστα περιλαμβάνει επίσης κατεψυγμένα ψάρια, σταφίδες και τσιρότα. Μέσα στις επόμενες εβδομάδες, πάντως, αναμένεται να διασαφηνιστούν οι προθέσεις Τραμπ σχετικά με το εάν θα προχωρήσει ή όχι στις απειλές του.