Ο Ερντογάν αφηγητής σε επικό προεκλογικό σποτ

Ο Ερντογάν αφηγητής σε επικό προεκλογικό σποτ

«Έι, Τουρκία, να ξέρεις το παρελθόν σου θα γίνει φως για το μέλλον»

Η προεκλογική προσπάθεια όλων των κομμάτων στην Τουρκία ενόψει της Κυριακής εντείνεται και όλα τα επιτελεία προσπαθούν να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους.

Το επιτελείο του Ερντογάν όμως έφτασε σε άλλα επίπεδα με ένα βίντεο διάρκειας 2 λεπτών και 50 δευτερολέπτων, γεμάτο τουρκική ιστορία και special effects. Η δε φωνή που ακούγεται είναι του ίδιου του Ερντογάν.

Στο βίντεο ξεδιπλώνεται η πορεία των τούρκων από την μάχη Ματζικέρτ, στον Μωάμεθ τον Πορθητή της Κωνσταντινούπολης και τον τον Κεμάλ, τον ιδρυτή της σύγχρονης Τουρκίας για να φτάσει στον ίδιο τον Ερντογάν. Κοινό στοιχείο που ενώνει όλες αυτές τις εποχές ο τουρκικός φοίνικας.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας ακούγεται να λέει: «Έι Τουρκία. Είσαι στην αρχή του δρόμου του ατελείωτου. Εσύ ο Άλπ Αρσλάν που άνοιξε τους δρόμους της Ανατολίας, είσαι ο Μελίκ Σαχ που ανύψωσε τους προγόνους σου. Το όνειρο που βλέπεις είναι για καλό. Είσαι το πλατάνι που τρύπησε το στήθος του Οσμάν. Έι Τουρκία να ξέρεις το παρελθόν σου θα γίνει φως για το μέλλον. Όπως είπε ο Πορθητής, εκεί που φτάνει η θέλησή σου, να μην μπορούν να φτάνουν τα όνειρά σου. Όταν υψώνεις το ξίφος σου, η Κωνσταντινούπολη παρακολουθεί το στρατό σου… Εσύ δεν είσαι αυτή που άλωσες εδάφη, αλλά άλωσες καρδιές. Τώρα δώσε το χέρι σου να ξεκινήσει η πιο δυνατή περίοδος. Για να ανανεωθούμε, να τρέξουμε γρήγορα, να ανυψωθούμε. Για σταθερότητα και μέλλον. Να αφήσουμε πίσω τους καυγάδες, τη μοιρολατρεία, για ενότητα και ευημερία. Η εποχή της Τουρκίας, η ώρα της Τουρκίας».

Το βίντεο καταλήγει με τον Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν να δείχνει προς το μέλλον.