Αγωνία για την πρώτη πρόβλεψη του μάντη – γάτου του Μουντιάλ

Αγωνία για την πρώτη πρόβλεψη του μάντη – γάτου του Μουντιάλ

Στις 13 Ιουνίου, ο κατάλευκος, κουφός Αχιλλέας, θα κάνει τα προγνωστικά του αγώνα Ρωσίας- Σαουδικής Αραβίας

Ο Αχιλλέας είναι ένας από τους ξεχωριστούς γάτους του περίφημου μουσείου Ερμιτάζ της Αγίας Πετρούπολης. Εκτός του ότι είναι απόγονος των γατών που ζούσαν στα Χειμερινά Ανάκτορα από τον 17ο αιώνα, επί Μεγάλου Πέτρου, έχει χρισθεί «ο μάντης» του φετινού Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου στα πρότυπα του διάσημου Πολ - του χταποδιού που προέβλεπε τις νίκες (και την ήττα απέναντι στην Ισπανία) της εθνικής ομάδας της Γερμανίας στο Μουντιάλ του 2010, αγγίζοντας με τα πλοκάμια του τη σημαία της χώρας που επρόκειτο να κερδίσει.

Έτσι, στις 13 Ιουνίου, ο κατάλευκος, κουφός γάτος, θα προβλέψει ποιος θα είναι ο νικητής του πρώτου ποδοσφαιρικού αγώνα του Μουντιάλ -2018 που ξεκινάει στην Ρωσία στις 14 Ιουνίου.

Η «πρόγνωση» θα γίνει μια ημέρα πριν συναντηθούν στο στάδιο «Λουζνικί» της Μόσχας οι εθνικές ομάδες της Ρωσίας και της Σαουδικής Αραβίας και ο Αχιλλέας θα κάνει τις προβλέψεις του επιλέγοντας την τροφή του ανάμεσα σε πολλά διαφορετικά κουτιά. «Είναι κουφός εκ γενετής, για αυτό έχει τόσο οξυμένη διαίσθηση» σύμφωνα με τους υπεύθυνους.

«Στις 13 Ιουνίου στις 14.00, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που θα δοθεί στο Σπίτι των Δημοσιογράφων, επ’ ευκαιρία των εγκαινίων του κέντρου τύπου της Αγίας Πετρούπολης, ο γάτος- μάντης του Ερμιτάζ Αχιλλέας θα επιλέξει την ομάδα που θα νικήσει στον πρώτο ποδοσφαιρικό αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018» αναφέρεται στην ανακοίνωση.