Η Ρωσία έβαλε ψεύτικο χαμόγελο στο βλοσυρό πρόσωπο του Κιμ Γιονγκ Ουν

Η Ρωσία έβαλε ψεύτικο χαμόγελο στο βλοσυρό πρόσωπο του Κιμ Γιονγκ Ουν

«Το δοκιμάζουν στον ζοφερό βόρειοκορεάτη δικτάτορα, αλλά αύριο θα μας κάνουν όλους ευτυχισμένους»

Καθώς ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ έδινε τα χέρια με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν στην Πιονγκγιάνγκ στις 31 Μαΐου, οι φωτογράφοι αγωνίστηκαν για να πάρουν το καλύτερο δυνατό και ξεκάθαρο καρέ.

Η συνάντηση, η οποία μεταδόθηκε από τη βορειοκορεατική τηλεόραση και αναρτήθηκε από το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών στο YouTube, έδειξε τα δύο χέρια, μπροστά σε ένα τεράστιο ζωγραφισμένο θαλάσσιο σκηνικό.

Εντούτοις, μια φωτογραφία που εμφανίζεται στο ρωσικό τηλεοπτικό σταθμό Rossiya-1 ξεχωρίζει από τις άλλες επειδή ο Κιμ φαίνεται να χαμογελάει - κάτι που δεν φαίνεται σε κανένα άλλο παρόμοιο πλάνο-είτε σε φωτογραφίες ή σε βίντεο.

Αυτό δεν πέρασε απαρατήρητο στα ρωσικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με πολλούς χρήστες να κατηγορούν τον σταθμό ότι προσέθεσε ψηφιακά ένα χαμόγελο στο πρόσωπο του βορειοκορετάτη ηγέτη.

Η Ilya Yashin από την αντιπολίτευση, επεσήμανε την αντίθεση αυτή, λέγοντας: «Το δοκιμάζουν στον ζοφερό βόρειοκορεάτη δικτάτορα, αλλά αύριο θα μας κάνουν όλους ευτυχισμένους. Με χαρούμενο χαμόγελο, οι Ρώσοι θα υποδεχθούν  τα νέα σχετικά με τις αυξήσεις στις τιμών και τις επιδοτήσεις σε ολιγάρχες».

Ωστόσο, ο επικεφαλής ειδήσεων του Rossiya-1, Ντμίτρι Κισέλοφ - που περιγράφηκε κάποτε από το The Economist ως «βασικός προπαγανδιστής» της Ρωσίας - ήταν ανένδοτος ότι η εικόνα δεν έχει επεξεργαστεί όταν ρωτήθηκε από το ραδιόφωνο Govorit της Μόσχας.

«Σίγουρα όχι» είπε. «Παίρνουν φωτογραφίες με υψηλές ταχύτητες. Γι 'αυτό οι εκφράσεις του προσώπου είναι διαφορετικές».