Έκρηξη θυμού για γνωστή φεμινίστρια – «Ο βιασμός είναι απλά κακό σεξ»

Έκρηξη θυμού για γνωστή φεμινίστρια – «Ο βιασμός είναι απλά κακό σεξ»

«Πιστεύω ότι προσπαθεί να πουλήσει τα βιβλία της»

Η ακαδημαϊκός και συγγραφέας Germaine Greer επικρίθηκε έντονα όταν πρότεινε να μειωθούν οι ποινές των βιαστών καθώς ο «βιασμός δεν είναι ένα βίαιο έγκλημα». Μιλώντας στο Hay Festival την Τετάρτη, η Greer είπε ότι ορισμένες περιπτώσεις βιασμού θα πρέπει να θεωρούνται «μη συναινετικό ... κακό σεξ» και όχι ως «βίαιο έγκλημα», καθώς στους περισσότερους «δεν υπάρχει κανένας τραυματισμός».

Η ίδια υποστήριξε ότι η πλειοψηφία των βιαστών δε θα πρέπει να φυλακίζεται και αντ΄αυτού να προσφέρουν κοινωνική εργασία.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ξέσπασε θύελλα οργής με χρήστες να καταδικάζουν τη συγγραφέα της «Female Eunuch»- μια από τους επικριτές ήταν και η καθηγήτρια Tanja Bueltmann, ιστορικός στο Πανεπιστήμιο Northumbria, ζητώντας από την αυστραλιανή ακαδημαϊκή σχολή να «σταματήσει να την αποκαλεί φεμινίστρια επειδή είναι πολύ σαφές ότι δεν είναι».

Καταπέλτης κατά της Greer, ήταν και ένα θύμα βιασμού και ακτιβίστρια, η Emily Hunt. «Πιστεύω ότι προσπαθεί να πουλήσει τα βιβλία της», είπε σύμφωνα με το BBC. «Γνωρίσω ότι για να τα βγάλεις πέρα αυτές τις μέρες και σε αυτή την ηλικία, θα πρέπει να πεις κάτι προκλητικό και πιστεύω ότι το κατάφερε. Όλοι για αυτό μιλάμε. Εγώ όμως δεν αγοράζω τα βιβλία της», εξήγησε.