Ο αντίπαλος του Ερντογάν κάνει προεκλογική συγκέντρωση στην Κομοτηνή

Ο αντίπαλος του Ερντογάν κάνει προεκλογική συγκέντρωση στην Κομοτηνή

Η πρώτη φορά που Τούρκος υποψήφιος πρόεδρος πραγματοποιεί προεκλογική συγκέντρωση στην Ελλάδα

Ο υποψήφιος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το προεδρικό αξίωμα στην Τουρκία, του κεμαλικού κόμματος CHP,  Μουχαρέμ Ιντζέ, θα επισκεφτεί την Δυτική Θράκη, αύριο Πέμπτη για να συναντηθεί με την μειονότητα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Birgun, ο Ιντσέ θα μιλήσει σε συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στην Κομοτηνή, λίγες εβδομάδες πριν τη διεξαγωγή των τουρκικών προεδρικών εκλογών -  η πρώτη φορά που Τούρκος υποψήφιος πρόεδρος πραγματοποιεί προεκλογική συγκέντρωση στην Ελλάδα.

Επίσης, πριν την ομιλία θα επισκεφτεί το τουρκικό προξενείο στην Κομοτηνή.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα xronos.gr και inkomotini.news, ο Τούρκος πολιτικός θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην αποκαλούμενη «Τουρκική Νεολαία Κομοτηνής» και στον αποκαλούμενο «Σύλλογο Τούρκων Δασκάλων». Θα κάνει ακόμη στάση στο παραδοσιακό καφενείο Σουκούρ Καφέ, ενώ θα βρεθεί και στον τάφο του Αχμέτ Σαδίκ.

Μετά την Θράκη ο Μουχαρέμ Ιντζέ θα περάσει μέσω του μεθοριακού σταθμού στη Νυμφαία, στη νότια Βουλγαρία και συγκεκριμένα στην πόλη Κίρτζαλι, όπου θα μιλήσει σε τουρκικής καταγωγής πολίτες και το βράδυ της ίδιας μέρας θα παρακαθίσει σε γεύμα ιφτάρ που θα παραθέσει ο τουρκικής καταγωγής δήμαρχος της πόλης για τη λήξη της ημερήσιας νηστείας του Ραμαζανιού.