Η Μαριόν Λεπέν αλλάζει το επίθετό της

Η Μαριόν Λεπέν αλλάζει το επίθετό της

Ωστόσο, οι πολιτικές τις απόψεις παραμένουν ίδιες με του ακροδεξιού παππού της

Η Marion Le Pen εγγονή του ιδρυτή του Εθνικού Μετώπου Jean-Marie Le Pen, αλλάζει το επώνυμο της σε Marechal διατηρώντας ωστόσο τις ίδιες πολιτικές απόψεις.

Το επώνυμο Le Pen εδώ και δεκαετίες είναι συνώνυμο με τη γαλλική ακροδεξιά. Για αυτό και η νεώτερη βουλευτής της πολιτικής οικογένειας το εγκατέλειψε.

Ωστόσο, η απόφαση της εγγονής έχει απογοητεύσει τον παππού Jean-Marie Le Pen, τον πατριάρχη της γαλλικής ακροδεξιάς που ίδρυσε το 1972 το Εθνικό Μετώπο της Γαλλίας (FN) και το ανέδειξε σε μια υπολογίσιμη πολιτική δύναμη.

Βεβαίως δεν είναι το πρώτο «χαστούκι» που δέχεται ο «πατριάρχης» από τις γυναίκες της οικογένειας.

Πρώτα η κόρη του Marine εκκαθάρισε το FN από να ναζιστικά στοιχεία και τους ακραίους οπαδούς του πατέρα της, μετά την ανάληψη της ηγεσίας του κόμματος το 2011.

Κατά τη διάρκεια των προεδρικών εκλογών του 2017, η Marine Le Pen χρησιμοποίησε μόνο το μικρό της όνομα σε υλικό καμπάνιας σε μια προσπάθεια να ταυτίσει το εκλογικό σώμα με το πρόσωπο της και όχι με το επώνυμό της.

Τώρα, η εγγονή του, Marion Marechal-Le Pen, που συχνά αναφερόταν ως μελλοντική ηγέτης της ακροδεξιάς, εγκαταλείπει ένα από τα πιο διάσημα επώνυμα της γαλλικής πολιτικής.

«Η Marion ίσως σκέφτεται ότι είναι υπερβολικό το βάρος του επιθέτου της», διαπίστωσε την περασμένη εβδομάδα ο Jean-Marie Le Pen.

Ακόμα και στους λογαριασμούς των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, η Marion άλλαξε το επίθετο σε όλα τα προφίλ της, δηλαδή από Marion Le Pen σε Marion Marechal.