Πέθανε ο άνθρωπος που έκανε διάσημη τη Μαντόνα

Πέθανε ο άνθρωπος που έκανε διάσημη τη Μαντόνα

Απεβίωσε σε ηλικία 65 ετών ο Ρέτζι Λούκας, ο παραγωγός των πρώτων της επιτυχιών όπως το «Lucky Star»

Ο κιθαρίστας της τζαζ, Ρέτζι Λούκας (Reggie Lucas) και παραγωγός μερικών από των πρώτων επιτυχιών της Μαντόνα (Madonna) στη Warner Bros, πέθανε σε ηλικία 65 χρόνων.

Η κόρη του Λίζα επιβεβαίωσε στο περιοδικό Rolling Stones ότι ο Λούκας πέθανε από καρδιακή ανεπάρκεια, αφού αντιμετώπιζε διάφορα προβλήματα υγείας τα τελευταία χρόνια.

Ο Λούκας, ο οποίος γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη, γνώρισε για πρώτη φορά επιτυχία, όταν ο Μάιλς Ντέιβις του ζήτησε προσωπικά να γίνει κιθαρίστας του στην ηλικία των 18 ετών.

Εκείνη την περίοδο που ήταν στο συγκρότημα συνάντησε τον συνεργάτη του James Mtume, με τον οποίο έκαναν την παραγωγή πολλών τραγουδιών για καλλιτέχνες όπως η Roberta Flack και η Stephanie Mills. Με τη Mills κέρδισαν τα βραβεία Grammy καλύτερου R&B τραγουδιού και καλύτερης ερμηνείας R&B το 1981 για το «Never Knew Love Like This Before».

Όμως οι πιο μεγάλες επιτυχίες του ήρθαν το 1983 όταν έγινε συμπαραγωγός του πρώτου και ομότιτλου άλμπουμ της Αμερικανίδας τραγουδίστριας - τραγουδοποιού «Μαντόνα».

Από αυτόν τον δίσκο, δύο τραγούδια, το «Lucky Star» και το «Holiday» έγιναν τεράστιες εμπορικές επιτυχίες και η Μαντόνα ξεκίνησε την παγκόσμια καριέρα της ως Βασίλισσα της Ποπ.

«Έκανα έναν σπουδαίο δίσκο και άρεσε σε πολλούς ανθρώπους. Πουλήθηκαν πολλά αντίτυπα και ξεκίνησαν τη σταδιοδρομία τους και δημιουργήθηκαν ευκαιρίες για ανθρώπους. Και αυτό είναι που θέλεις να κάνεις. Αυτό υποτίθεται ότι είναι το αποτέλεσμα της καλής δουλειάς», είχε πει κάποτε.