Το χειροφίλημα του Μακρόν στην Μελάνια και άλλα χαριτωμένα

Το χειροφίλημα του Μακρόν στην Μελάνια και άλλα χαριτωμένα

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η χειρονομία του Μακρόν με τα «κερατάκια», την ώρα που χαιρέτησε με τα χέρια σηκωμένα και σφιχτά πιασμένα με του Τραμπ

Με μία μεγαλοπρεπέστατη υποδοχή, δόξη και τιμή, ο πρόεδρος Τραμπ καλωσόρισε στον Λευκό Οίκο τον Γάλλο πρόεδρο και την Πρώτη Κυρία και τα... εύγλωτα στιγμιότυπα που κατέγραψαν οι κάμερες έκαναν τον γύρο του κόσμου.

Τραμπ και Μακρόν εμφανίστηκαν στον κήπο του Λευκού Οίκου χεράκι - χεράκι, (για την ακρίβεια ο Αμερικανός πρόεδρος έσερνε τον Μακρόν από το χέρι), τα χαμόγελα και οι αγκαλιές έδιναν και έπαιρναν ενώ σε μία ένδειξη γαλλικής αβρότητα, ο Εμανουέλ Μακρόν έσκυψε και φίλησε ιπποτικά το χέρι της εκθαμβωτικής Μελάνια Τραμπ.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η χειρονομία του Μακρόν με τα «κερατάκια», την ώρα που χαιρέτησε με τα χέρια σηκωμένα και σφιχτά πιασμένα με του Τραμπ, από το μπαλκόνι του Λευκού Οίκου.

Πάντως, ο Γάλλος πρόεδρος φάνηκε να ενοχλήθηκε όταν , μέσα στο Οβάλ Γραφείο και μπροστά στους δημοσιογράφους, ο Αμερικανός ομόλογός του του τίναξε την πιτυρίδα από το σακάκι του!

«Έχουμε μια πολύ ιδιαίτερη σχέση, επομένως θα τινάξω αυτή τη λίγη πιτυρίδα» είπε ο Τραμπ ξεσκονίζοντας τον ώμο του Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος φορούσε μαύρο κοστούμι.

Ο Μακρόν φάνηκε να ενοχλείται από αυτή τη «φροντίδα» που του επιφύλαξε ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος, ο οποίος κατάλαβε την αδιακρισία του και έσπευσε να δικαιολογηθεί λέγοντας: «Πρέπει να τον κάνουμε άψογο, είναι άψογος».

Στα πολιτικά, αφού απείλησε το Ιράν ότι θα «έχει μεγαλύτερα προβλήματα από όσα είχε ποτέ» αν εκκινήσει εκ νέου το πυρηνικό του πρόγραμμα, και χαρακτήρισε για ακόμη μια φορά «φρικτή» την πυρηνική συμφωνία του 2015 (JPOA), ο Τραμπ δήλωσε ότι ο ίδιος και ο Γάλλος ομόλογός του Εμανουέλ Μακρόν ενδέχεται να έχουν σύντομα μια μεταξύ τους συμφωνία για την JPOA.

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος για ακόμη μια φορά χαρακτήρισε τη συμφωνία «φρικτή» και ότι είναι «παρανοϊκή» και «γελοία» επειδή δεν αντιμετωπίζει τους βαλλιστικούς πυραύλους ή τη δράση του Ιράν σε πολέμους σε περιοχές όπως η Υεμένη ή η Συρία. «Συνάψαμε αυτή τη φρικτή συμφωνία, αλλά θα τη συζητήσουμε», τόνισε.

Ο Γάλλος πρόεδρος, που έφτασε στην Ουάσιγκτον ελπίζοντας να πείσει τον Τραμπ να κρατήσει τις ΗΠΑ στη συμφωνία, υπογράμμισε ότι αυτή δίνει την καλύτερη ευκαιρία να τιθασεύσει την Τεχεράνη, όσο ελλιπής η συμφωνία και αν είναι.