12χρονος έκλεψε την κάρτα των γονιών και έφυγε για Μπαλί

12χρονος έκλεψε την κάρτα των γονιών και έφυγε για Μπαλί

Πέταξε μόνος τους από την Αυστραλία και για 4 ημέρες έκανε ανενόχλητος πολυτελείς διακοπές

Η αυστραλιανή αστυνομία ερευνά σήμερα πώς ένας 12χρονος από το Σίδνεϊ κατάφερε να ταξιδέψει μόνος του αεροπορικώς στο Μπαλί και να περάσει τέσσερις ημέρες σε ένα θέρετρο, χρησιμοποιώντας την πιστωτική κάρτα των γονιών του και χωρίς να τον ελέγξει κανένας.

Ο 12χρονος ταξίδεψε στο Μπαλί μέσω του Περθ όπου επιβιβάστηκε σε πτήση της αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους Jetstar παρουσιάζοντας μόνο το διαβατήριό του και την σχολική του ταυτότητα. Χρησιμοποίησε ένα μηχάνημα για αυτόματη επιβίβαση στον τερματικό του αεροδρομίου του Σίνδεϊ.

Ο ίδιος είπε ότι έκανε check in στο δωμάτιο του ξενοδοχείου στο Μπαλί λέγοντας στο προσωπικό ότι περιμένει να έρθει και η αδελφή του.

Επίσης, νοίκιασε ένα μηχανάκι και ήπιε μπύρα προτού ένας φίλος του ενημερώσει την μητέρα του για ένα βίντεο το οποίο είχε αναρτήσει ο 12χρονος που τον έδειχνε να παίζει σε μια πισίνα.

Οι αυστραλιανές αρχές δήλωσαν ότι ο μικρός βρέθηκε στο Μπαλί στις 17 Μαρτίου. Η Αυστραλιανή Ομοσπονδιακή Αστυνομία επιβεβαίωσε ότι είχε δηλωθεί αγνοούμενος εννέα ημέρες νωρίτερα όταν έφυγε από το σπίτι του αλλά δεν πήγε ποτέ στο σχολείο του.

Οι γονείς του μετέβησαν αεροπορικώς στο Μπαλί για να επιστρέψουν όλοι μαζί στο σπίτι τους, ενώ οι διακοπές του τούς κόστισαν 6.100 δολάρια, σύμφωνα με το Channel Nine.

Όσο για τον λόγο; Απλά ήθελε να κάνει διακοπές και τις οργάνωσε μόνος του, μετά την απόφαση των γονιών του να ματαιώσουν τις διακοπές τους.

«Απλώς δεν του αρέσει το "όχι" και έτσι βρέθηκα με ένα παιδί στην Ινδονησία», είπε σε εκπομπή που προβλήθηκε αργά χθες το βράδυ από το Channel Nine η μητέρα του μικρού, Έμμα. Ο ίδιος πάντως είπε ότι αναζητούσε την περιπέτεια.