Γιατροί ταρίχευσαν γυναίκα ζωντανή κατά λάθος

Γιατροί ταρίχευσαν γυναίκα ζωντανή κατά λάθος

Όταν κατάλαβαν το λάθος, γιατροί και νοσοκόμοι προσπάθησαν να «ξεπλύνουν» την κοιλιακή κοιλότητα της γυναίκας, αλλά ήταν πολύ αργά

Μία επέμβαση ρουτίνας στάθηκε μοιραία, λόγω ενός απίστευτου ιατρικού λάθους, για μία νεαρή Ρωσίδα.

Λίγο πριν το Πάσχα, η 28χρονη Αικατερίνα Φεντγιάεβα μπήκε στο νοσοκομείο της πόλης Ulyanovsk για μία αφαίρεση κύστης – επέμβαση πολύ συνηθισμένη και ασφαλής. Λίγες μέρες αργότερα όμως πέθανε μέσα σε φρικτούς πόνους, και αφού είχε μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Μόσχας.

Κατά τη διάρκεια της λαπαροσκοπικής επέμβασης όμως, το ιατρικό προσωπικό έκανε ένα τραγικό και ανεπανόρθωτο λάθος: αντί να χορηγήσουν στην ασθενή διάλυμα με φυσιολογικό ορό, της έκαναν ένεση με διάλυμα που περιείχε φορμαλδεΰδη, ουσία που χρησιμοποιείται για την καθυστέρηση της σήψης και την  ταρίχευση των πτωμάτων.

Όταν κατάλαβαν το λάθος, γιατροί και νοσοκόμοι προσπάθησαν να «ξεπλύνουν» την κοιλιακή κοιλότητα της γυναίκας, αλλά ήταν πολύ αργά – η Αικατερίνα είχε πλέον ταριχευτεί ζωντανή.

Η 28χρονη γυναίκα πρόλαβε να ψελλίσει στην θετή μητέρα της, «μαμά πεθαίνω» και αμέσως μετά τα όργανά της σταμάτησαν σταδιακά να λειτουργούν και έπεσε σε κώμα. Η κοπέλα μεταφέρθηκε διασωληνωμένη σε νοσοκομείο της Μόσχας όπου τελικά, σύμφωνα με το Tass και άλλα ρωσικά πρακτορεία, πέθανε την περασμένη Τρίτη.