Γερμανός και ψυχολογικά διαταραγμένος ο μακελάρης του Μίνστερ

Γερμανός και ψυχολογικά διαταραγμένος ο μακελάρης του Μίνστερ

Σύμφωνα με γερμανικά ΜΜΕ ονομάζεται Γενς Ρ. και είχε «φάκελο» για απειλές, φθορές περιουσίας, διαφυγή από τροχαία ατυχήματα και απάτη

Ο άνδρας ο οποίος έριξε χθες ένα βαν πάνω σε μια ομάδα ανθρώπων που κάθονταν στον εξωτερικό χώρο εστιατορίου στη γερμανική πόλη Μίνστερ σκοτώνοντας δύο και στη συνέχεια αυτοπυροβολήθηκε ενήργησε μόνος του και φαίνεται πως είχε προβλήματα πνευματικής υγείας δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου.

«Γνωρίζουμε τώρα ότι κατά πάσα πιθανότητα ήταν ένας μοναχικός δράστης, ένας Γερμανός. Υπάρχουν πολλές ενδείξεις πως το πρόσωπο αυτό είχε (ψυχολογικά) προβλήματα. Αυτό θα πρέπει να ερευνηθεί προσεκτικά», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Χέρμπερτ Ρόιλ, υπουργός Εσωτερικών της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, όπου βρίσκεται το Μίνστερ.

Δεν υπάρχουν ενδείξεις για οποιαδήποτε διασύνδεση με τον ισλαμικό ριζοσπαστισμό και ο ύποπτος δεν ήταν πρόσφυγας, είπε ακόμα ο Ρόιλ.

Σεσημασμένος και με ιστορικό βιαιότητας

Η δημόσια εισαγγελέας στο Μίνστερ, Έλκε Αντομάιτ, δήλωσε πως ο δράστης, ο οποίος σύμφωνα με γερμανικά ΜΜΕ ονομάζεται Γενς Ρ., ήταν γνωστός στην αστυνομία για απειλές, φθορές περιουσίας, διαφυγή από τροχαία ατυχήματα και απάτη.

Ο διευθυντής της αστυνομίας του Μίνστερ Χανς-Γιοάκιμ Κούλις δήλωσε πως κατά τη διάρκεια της νύχτας οι ερευνητές πραγματοποίησαν έρευνες σε τέσσερα διαμερίσματα που ανήκαν στον 48χρονο.

Ωστόσο οι ερευνητές δεν βρήκαν οποιαδήποτε ένδειξη για πολιτικό κίνητρο στις αρχικές έρευνες των διαμερισμάτων καθώς και αυτοκινήτων και ενός κοντέινερ που ανήκαν στον άνδρα, είπε ο Κούλις.

Η αστυνομία δήλωσε σήμερα πως εξακολουθεί να ερευνά ενδεχόμενα κίνητρα και ειδικοί ερευνητές εξετάζουν εξονυχιστικά το σημείο του συμβάντος για να βρουν στοιχεία.

Πηγή που πρόσκειται στην έρευνα δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως από το 2015 ο οδηγός του βαν «είχε παράξενη συμπεριφορά στο πλαίσιο της οικογένειάς του που συνδεόταν με μια εμφανή ψυχική ασθένεια».

«Στα τέλη Μαρτίου ανακοίνωσε σε γνωστούς του μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου την προσεχή αυτοκτονία του», πρόσθεσε η πηγή αυτή.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό n-tv, ο άνδρας έχει απειλήσει δύο φορές μέλη της οικογένειάς του, μεταξύ των οποίων τον πατέρα του, ότι θα τους επιτεθεί με αξίνα.