Ερντογάν: Ασχολείστε με τους δύο Έλληνες και όχι τους οκτώ πραξικοπηματίες

Ερντογάν: Ασχολείστε με τους δύο Έλληνες και όχι τους οκτώ πραξικοπηματίες

Ο Τούρκος Πρόεδρος έθεσε εμμέσως ζήτημα ανταλλαγής στους Ευρωπαίους στη Σύνοδο της Βάρνας

Ευθύ συσχετισμό της τύχης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στις φυλακές της Ανδριανούπολης, με τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς που κατέφυγαν στη χώρα μας μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην γείτονα, έκανε στη Σύνοδο της Βάρνας ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως γράφει η εφημερίδα Hurriyet.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, σε δηλώσεις του σε Τούρκους δημοσιογράφους κατά την επιστροφή από τη Σύνοδο της Βάρνας, ο Τούρκος Πρόεδρος ανέφερε, ότι «μιλήσαμε και για το ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, που συνελήφθησαν, επειδή πέρασαν τα σύνορα και βρέθηκαν σε στρατιωτική μας περιοχή». Πρόσθεσε δε, ότι «τους εξήγησα, πως το θέμα είναι στα χέρια της δικαιοσύνης και πως οι οικογένειες και οι υπάλληλοι του προξενείου μπορούν και τους επισκέπτονται».

Υποστήριξε ακόμη, ότι οι Ευρωπαίοι συνομιλητές του, του είπαν επί λέξει «εσείς είστε μεγάλη χώρα, είστε μεγάλος πρόεδρος, αφήστε να αποφυλακιστούν οι δύο στρατιώτες» και ότι ο ίδιος τους απάντησε, ότι «δεν είμαι μεγαλύτερος από τη δικαιοσύνη. Το θέμα είναι σε φάση εκδίκασης. Πρέπει να περιμένουμε την απόφαση, που θα πάρουν τα όργανα της δικαιοσύνης».

Συμπλήρωσε δε με νόημα, ότι «τους τόνισα βέβαια, ότι δεν είναι δίκαιη αντιμετώπιση, να ασχολούνται τόσο πολύ με τους δύο Έλληνες στρατιώτες και όχι με τους Τούρκους στρατιωτικούς που διέφυγαν στην Ελλάδα μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία. αφού ενεπλάκησαν σε πραξικόπημα στην Τουρκία έπειτα διέφυγαν στην Ελλάδα».

Υποστήριξε ακόμη, ότι είπε, πως «εμείς Βέβαια δεν συσχετίζουμε τα δύο θέματα. Όμως αυτοί που έκαναν πραξικόπημα στη χώρα μας βρίσκονται ακόμα στην Ελλάδα. Δεν μας τους έδωσαν, παρά το ότι τους το ζητήσαμε. Αυτοί που δεν μίλησαν καθόλου για το θέμα αυτό, τώρα μιλούν για την ανάγκη άμεσης αποφυλάκισης των δύο ελλήνων στρατιωτών».