Το μυστικό ταξίδι του Κιμ Γιονγκ Ουν στο Πεκίνο ίσως δεν έγινε ποτέ

Το μυστικό ταξίδι του Κιμ Γιονγκ Ουν στο Πεκίνο ίσως δεν έγινε ποτέ

Η Κίνα αρνήθηκε να δώσει πληροφορίες, οι ΗΠΑ δεν μπόρεσαν να επιβεβαιώσουν την είδηση, ενώ κανείς δεν είδε τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας

Ένα πέπλο μυστηρίου καλύπτει το πρώτο ταξίδι του ηγέτη της Βόρειας Κορέας στο εξωτερικό, από το 2011 όταν και ανέλαβε την εξουσία.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν λέγεται ότι πραγματοποίησε ταξίδι-αστραπή στο Πεκίνο ενώ τα πλάνα του τρένου που λέγεται ότι τον μετέφερε στην Κίνα έκαναν το γύρο του κόσμου.

Ιαπωνικά τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν χθες Δευτέρα εικόνες από το τρένο με τα πράσινα βαγόνια με κίτρινες ρίγες να φτάνει στο Πεκίνο εν μέσω αυστηρών μέτρων ασφαλείας. Κανείς δεν είδε για ένα 24ωρο το Κιμ Γιουνγκ Ουν ενώ σήμερα η αμαξοστοιχία αναχώρησε από το Πεκίνο.

Ούτε η Πιονγκγιάνγκ ούτε το Πεκίνο έκαναν οποιαδήποτε ανακοίνωση σχετικά με το τραίνο ή τους επιβαίνοντες σε αυτό ενώ το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας αρνήθηκε να επιβεβαιώσει την επίσκεψη. Μιλώντας στους δημοσιογράφους η εκπρόσωπός του Χούα Τσουνγίνγκ δήλωσε: «Προς το παρόν δεν διαθέτουμε πληροφορίες. Θα δημοσιευθούν, αν κριθεί αναγκαίο».

 

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Ραζ Σαχ δήλωσε χθες ότι οι ΗΠΑ δεν μπορούν να επιβεβαιώσουν τις πληροφορίες, όμως πρόσθεσε ότι η εκστρατεία «της μέγιστης πίεσης» που ασκεί ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει αποφέρει καρπούς και «έχει φέρει τη Βόρεια Κορέα στο τραπέζι» των διαπραγματεύσεων.