Το τουρκικό αεροπλανοφόρο που «προκαλεί δέος»

Το τουρκικό αεροπλανοφόρο που «προκαλεί δέος»

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, θα ενταχθεί στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις τον Φεβρουάριο του 2019

Για ένα αεροπλανοφόρο που «προκαλεί δέος» κάνουν λόγο τουρκικά δημοσιεύματα, που παρουσιάζουν το πρώτο του είδους του σκάφος αμφίβιας εφόδου, το οποίο θα ενταχθεί στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις τον Φεβρουάριο του 2019.

Το πλοίο θα κατασκευαστεί στα πρότυπα του ισπανικού αμβίβιου σκάφους «Juan Carlos», το οποίο είναι η ναυαρχίδα του Ισπανικού Πολεμικού Ναυτικού. Οι Τούρκοι υποστηρίζουν, ότι το αεροπλανοφόρο μήκους 232 μέτρων και πλάτους 32 μέτρων, που θα φέρει το όνομα «Anadolou», θα προκαλεί δέος με τον εξοπλισμό του.

Βασικό ρόλο στον οπλισμό του, τα ηλεκτρονικά του συστήματα και τα ραντάρ έχουν οι τουρκικές εταιρείες ASELSAN και HAVELSAN. Το νέο απόκτημα του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού προβλέπεται επίσης να φέρει δύο αντιαεροπορικά-αντιπυραυλικά συστήματα Phalanx αμερικανικής προέλευσης.

Το σκάφος θα μπορεί να λειτουργήσει σε δύο διαμορφώσεις, ως ελαφρύ αεροπλανοφόρο, οπότε θα φέρει 12 αεροσκάφη και ισάριθμα ελικόπτερα ή σε διαμόρφωση LHD όπου θα μεταφέρει αεροσκάφη, επιθετικά και μεταφορικά ελικόπτερα, καθώς και ελικόπτερα S-70B Seahawk σε ανθυποβρυχιακό ρόλο. Επίσης θα φέρει και τουρκικής κατασκευής drones.

Δείτε το βίντεο που έχουν αναρτήσει στο YouTube τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης